5 lækre vegetarrestauranter i København

20 december 2017
Camilla Skøtt
5 lækre vegetarrestauranter i København

København bugner med lækre veganer- og vegetarrestauranter, hvor alverdens grønne retter pryder menuerne. Vi er dykket ned i de mange anmeldelser af grønne køkkener i medierne, og vi har samlet 5 vegetariske spisesteder til dig, der elsker grøn mad.

 

Lagerfoto-id: 591858074

 

En af de største madtendenser i 2017 er det fremadstormende fokus på at skære ned for mængden af kød. Eller måske endda droppe det helt. Derfor dukker der flere og flere grønne restauranter op i gadebilledet, og København er naturligvis helt på forkant med lækkerierne.

I hovedstaden finder du både et omfavnende verdenskøkken, økologiske og bæredygtige spisesteder, restauranter uden gluten og sidst men ikke mindst grønne restauranter, hvor der er mulighed for tilkøb af kød for dig, der ikke er helt klar til at gå all-in på bølgen.

 

VeVe – et vegetarisk verdenskøkken

Politiken anbefaler VeVe, der ligger i det gamle pakhus på Østerbro, til dig, der er vild med det altomfavnende verdenskøkken. Bag restauranten står anerkendte og Michelin-hædrede folk, der tidligere har haft stor succes med det thailandske køkken, og Politikens madanmelder, Joakim Grundahl, gav da også VeVe 5 stjerner tilbage i januar 2017.

Gemyse – grønstsagsrestauranten i Tivoli

På Alt for damerne anbefaler de kyndige madskribenter restauranten Gemyse, der ligger midt i Tivoli. Her har restauranten eget drivhus, og visionen er at skabe økologiske vegetarretter af grønt fra egen have suppleret med grønt fra Aarstiderne.

Kan du ikke spise op, så tilbyder Gemyse, at du kan få maden med hjem i en såkaldt doggybag, så den ikke går tabt.

Botaniq – bæredygtig restaurant

Copenhagen Food anbefaler også en række restauranter, og blandt de vegetariske er Botaniq en af deres foretrukne. Den finder du lige over for Torvehallerne, og her er der fokus på bæredygtighed. Restauranten tilbereder kun retter af råvarer fra planteriget, og maden er derfor helt fri for animalske produkter som smør og mælk.

The Organic Lab – her er ingen gluten

Hos Politiken fremhæver de yderligere The Organic Lab, der ligger en spytklat fra Kongens Nytorv. Udover at servere grøn, økologisk mad så er alle produkter på restauranten også glutenfri, ligesom de har fokus på at minimere madspild – og så fungerer restauranten desuden som vin- og champagnebar.

Lumskebugten – den grøntsagsglade mesterkok

Alt for damerne er også ret vilde med den grønne restaurant Lumskebugten, der ligger ud for den gamle toldbod. Ejeren er den grøntsagsglade mesterkok Erwin Lauterbach, og hans glæde for det grønne skinner godt igennem på menukortet. 

Her kan du også roligt spise, hvis din ledsager ikke er meget for at undvære kødet, for til aftenmenuen kan der tilkøbes kød.

Flere Nyheder