5 madfestivaler du SKAL opleve

20 december 2017
Camilla Skøtt
5 madfestivaler du SKAL opleve

Det er ikke uden grund at Danmark anses for at være en gastronomisk turistattraktion. Hvert år afholdes nemlig et væld af lækre, velsmagende madfestivaler, og vi har fundet frem til 5 arrangementer, du ikke må gå glip af – i hvert fald ikke hvis du er vild med gode madoplevelser.

 

Lagerfoto-id: 641256793

 

Sol over Gudhjem

På Bornholm finder du Danmarks største kokkekonkurrence, hvor flere af landets bedste kokke dyster om at lave den lækreste forret og hovedret med lokale råvarer fra Bornholm.

Du kan følge kokkene på tæt hold, stille spørgsmål til detaljer og teknikker og nyde de mange madboder, der disker op med den ene velsmagende ret efter den anden – alle naturligvis lavet af bornholmske råvarer.

Jomfruhummerfestival på Læsø

Også på Læsø løber en anerkendt kokkekonkurrence af stablen hvert år. Her dyster kokkene om “Den gyldne jomfruhummerklo”, og det gælder selvfølgelig om at tilberede den bedste ret ud af lokale råvarer.

Konkurrencen er et stort arrangement, der tiltrækker et hav af besøgende. Nyd dagen på den hyggelige ø, smag på lækre råvarer fra lokale boder eller få tips og gode råd fra eleverne fra Restaurantskolen i Aalborg.

Copenhagen Cooking & Food festival

Denne madfestival har efterhånden udviklet sig til en af de største i Europa, og målet er selvfølgelig at vise København frem som et gastronomisk knudepunkt på verdensplan.

Festivalens forskellige arrangementer er inddelt i kategorier, der spænder fra gourmetoplevelser til workshops i børnehøjde, så der er noget for enhver smag – og du finder helt sikkert oplevelser, du ikke får i restauranterne på en almindelig fredag aften.

Food Festival i Aarhus

Også Nordens største madfestival løber af stablen i Danmark, nemlig Food Festival i Aarhus. Her får du et arrangement, der spiller på alle sanser, og hvor du i den grad kan opleve gastronomi og nordisk madkultur.

Her er alt fra insektsmagning til surdejsworkshop, ligesom du ser flere af landets bedste nordiske kokke demonstrere deres færdigheder. Alt i alt en gennemført og velsmagende oplevelse, du ikke ønsker at gå glip af. 

Samsø Råvarerfestival

Er du vild med friske, lækre råvarer, så skal du unde dig selv et besøg på Samsøs madfestival. Her kan du smage på øens mange lækre råvarer, opleve sjove arrangementet for børn og voksne og bare nyde den smukke ø, mens du stimulerer smagssansen til fulde med blandt andet jordbær, asparges og økologiske småkager.

Festivalen er både lille og forholdsvis ny, men det ændrer ikke på, at den er helt igennem hyggelig og velsmagende på alle fronter. 

Flere Nyheder