Lækker opskrift på den traditionelle Loco Moco-morgenmad fra Hawaii
Morgenmad siges at være dagens vigtigste måltid, og her på redaktionen er vi tilbøjelige til at være enige. I hvert fald er det en yderst lækker og mættende oplevelse, at spise den traditionelle hawaiianske morgenmad, Loco Moco. Om end det måske ikke er den slags mad, forskerne mener, når de siger, at vi skal spise morgenmad hver dag.
Lagerfoto-id: 268313786
Vi har søgt i alle krinkelkroge efter en god opskrift på Loco Moco, og vi har endelig fundet én på bloggen Snilde.
Er du stadig i tvivl om, hvad Loco Moco egentlig er, så kan vi fortælle, at det er en ret, der består af en bund af ris, en god hakkebøf, et spejlæg og en lækker, brun sovs. I nedenstående tilfælde er morgenmaden spædet op med brunede løg og tragtkantareller – og det gør den kun endnu bedre.
Opskrift på Loco Moco
For at lave Snilde’s Loco Moco til 4 personer skal du bruge:
– 500 g hakket svine/kalvekød
– 1 finthakket løg
– 1 håndfuld rasp
– 2 fed knust hvidløg
– 1 spsk. Worcestershire sauce
– 1 spsk. soya
– 1/2 tsk. slat
– lidt peber
Til saucen skal du bruge:
– 2 spsk. smør
– 1 løg
– 1 spsk. mel
– 1 håndfuld tragtkantareller
– 5 spsk. østerssovs
– 2 spsk. soya
– 1 spsk. Worcestershire sauce
– 1/2 tsk. salt
– lidt peber
Sidst men ikke mindst har du brug for følgende til dit tilbehør:
– 1-2 æg pr. person
– 3 dl ris
– ristede sesamfrø
– hakket forårsløg eller persille
Når retten skal laves, foregår det på følgende måde:
Start med at sviste løgene, inden du blander dem i farsen til hakkebøfferne. Bland derefter de resterende ingredienser i farsen og form den til runde hakkebøffer. Steg bøfferne i 2-3 minutter på hver side og lad dem gerne være en smule rosa i midten.
Sæt risene over, så de er færdig på samme tid som resten af maden.
Til saucen starter du med at stege løg og svampe med smør og en smule salt. De skal være gyldne og lækre. Herefter tilsættes mel, og der skal røres godt rundt, så det bliver brændt godt af uden at brænde på i cirka 1 minut. Tilsæt herefter østerssovs, soya og worcestershire sauce, og rør rundt, indtil saucen begynder at blive tyk. Når saucen har den rette konsistens, smages den til med soya, peber og evt. en smule sukker.
Til sidst anrettes det hele på en tallerken: De dampende ris i bunden, hakkebøffen ovenpå og en god portion sauce til at toppe det hele. Herefter afsluttes med spejlæg, ristede sesamfrø og en smule hakket forårsløg eller persille.