Alkalin – kuren der giver balance i kroppen

20 november 2017
Camilla Skøtt
Alkalin - kuren der giver balance i kroppen

Den populære alkalinekur er kommet for at blive, og det er ikke uden grund. Det er en grundlæggende ændring af dine kostvaner, der giver mere energi og et langt større overskud i hverdagen. Og ikke mindst god samvittighed overfor din krop.

“Alkalinekur” kan oversættes til “basekur”; altså en kur, hvor du ændrer din kost, så den bliver mere basisk. For at opnå en basisk balance i dit indre miljø, skal du indtage en langt højere mængde af basedannende fødevarer, end de fleste danskere gør. Faktisk skal to tredjedele af den mad, du spiser, være basisk. For eksempel grøntsager, visse frugter, mandler, bønner og linser.

 

Lagerfoto-id: 444255697

 

En god start på alkaline

For mange kan det synes uoverskueligt at komme i gang med den basiske livsstil. Hvis du vil have en god start, kan du med fordel lægge ud med at ændre dine drikkevaner. Vand er nemlig ikke bare vand, når det kommer til alkaline; det skal være basisk.

For at lave basisk vand skal du bruge:

– 1 liter vand

– 1 økologisk citron

– 1/2 tsk uraffineret salt, fx Himalayasalt

Sådan gør du:

Kog vandet og lad det køle af. Herved gør du vandet blødt og lettere for kroppen at optage. Riv skallen fra citroen, pres saften ud og skær resterne i små stykker. Det hele tilsættes vandet sammen med 1/2 tsk uraffineret salt. Lad det trække 3 timer, og drik herefter vandet i stuetemperatur.

Du skal gerne drikke 2 liter vand om dagen, men kun 1 liter behøver at være citronvand.

Ét skridt ad gangen

Som med alt andet kan det være svært at gabe over flere store omvæltninger på én gang. Det gælder også med alkalinekuren, og derfor kan du roligt tage kostændringerne et skridt ad gangen. Når du er klar, kan du begynde at anskue alkaline som en livsstil fremfor en kostændring – der er nemlig flere ting, der spiller ind på kroppens syre-base forhold.

Motion og sindstilstand spiller en væsentlig rolle i forbindelse med kroppens basiske miljø. Stress, travlhed og for lidt motion fremkalder nemlig mere syre. På sigt får du altså mere ud af kuren, hvis du foretager en række livsstilsændringer i stedet for kun at se på kosten. Og husk, at det ikke haster mere end det jager. Tag ændringerne ét skridt ad gangen; start med drikke mere basisk vand, fortsæt med at huske at strække kroppen hver morgen, byg en gåtur på i weekenden og kig på, om du kan spise mindre sukker, inden du går i seng. 

Når du tager ændringerne én ad gangen, snyder du hjernen til at tro, at alt er som før. Og så bliver det meget lettere.

Flere Nyheder