Alkoholbehandling: Når du vil misbruget til livs

04 august 2020
Astrid Pedersen

Alkoholmisbrug er blandt de største afhængigheds relaterede problemer i den vestlige verden. Dette misbrug rammer på kryds og tværs af befolkningen – rig og fattig, ung og gammel, mand eller kvinde. Der er tale om et alvorligt samfundsproblem som vi hver især bør gøres vores for at standse.

Hvornår lider man af alkoholisme

Et alkoholmisbrug er en lumsk lidelse som opstår over en længere periode af tid. Derfor kan det godt være svært at overskue præcis hvor balancen tipper, og man går fra at være storforbruger af alkoholiske drikke og til rent faktisk at være alkoholiker.

I Danmark skønnes op imod en halv million danskere at leve med et problematisk forhold til alkohol hvilket udmønter sig i et farligt overforbrug. Flere hundrede tusind af disse mennesker har udviklet et misbrug som kræver professionel hjælp at komme til livs.

Hvert og et af disse misbrug er startet i det små – med en enkelt øl til aftensmaden som blev til flere, og til sidst mundede ud i et misbrug uden for den misbrugsramtes kontrol. Derfor er det meget vigtigt at du napper et synligt tilløb til alkoholisme i opløbet.

Hvis du pludselig kan iagttage en nær ven, et familie medlem eller måske din kæreste eller ægtefælle være på vej ud på et skråplan bør du faktisk skride til handling med det samme. Misbrugere er verdens mestre i at skjule deres afhængighed fra omverdenen. Det betyder at misbruget så snart du opdager det med stor sandsynlighed har stået på i en rum tid. Og så er det bare om at få den misbrugsramte i behandling så hurtigt som overhovedet muligt.

Hvordan får jeg min misbrugsramte pårørende i behandling?

Du bør altid alliere dig med et professionelt misbrugscenter med speciale inden for behandling af alkoholmisbrug. Du kan læse mere, og kontakte Behandlingscenter Stien, via https://behandlingscenter-stien.dk 

Flere Nyheder