Loading...
Uncategorized

bevar dit smil intakt med hjælp fra din tandlæge

Mange mennesker springer deres rutinemæssige tandlæge besøg over – og det er faktisk rigtig ærgerligt. Et tandlæge besøg med tandrensning og eftersyn af såvel tænder som gummer kan nemlig forebygge rigtig mange ubehagelige lidelser, som samtidig vil komme til at koste dyrt i behandling.

Ved et sådant besøg vil tandlægen nemlig få mulighed for at danne sig et overblik over dine tænders sundheds tilstand og tandkødets beskaffenhed. Dermed kan han eller hun på baggrund af sin uddannelses og erfaringsmæssige ekspertise hurtigt fastslå om der skulle være tilløb til eksempelvis karies eller parodontose – to af de mest almindelige tand lidelser de findes.

Ubehandlet parodontose får tandkødet til at trække sig tilbage og tænderne til at løsnes. I yderste konsekvens vil du miste dine tænder – og er kæben ligeledes angrebet af inflammation, er det slet ikke sikkert, at du vil kunne få erstattet de tabte tænder med implantat. Så må du leve med et hul i dit blivende tandsæt eller måske en protese (også kaldet et gebis). Tænderne vokser nemlig ikke ud igen, når først du har mistet dem.

Gå til tandlæge, og få flotte bisser

En anden stor bonus ved regelmæssigt at sætte sig til rette i tandlæge stolen og gabe op, er tandrensningen. En grundig tandrensning efterlader dine tænder glatte og skinnende, og din ånde frisk. Som standard foregår en tandrensning ved at emaljen på tændernes overflade poleres ved hjælp af en slibepude påført et let slibende middel kaldet pimpsten, tilsat pebermynte smag.

Dernæst vil tandlægen på skånsom vis fjerne de grimme gule belægninger, som kaldes plak eller tandsten, ved hjælp af ultralyd, som måske nok piber en smule i ørerne, men generelt er ganske smertefrit og ikke skader emaljen.

Leder du efter en dygtig tandlæge på det centrale Amager, kan du med fordel klikke forbi https://tandlaege-amager.dk/ og bestille tid hos Tandlæge Henrik Budtz.