Bliv røgfri med smart og gratis app

20 december 2017
Christina A
Bliv røgfri med smart og gratis app

Vil du gerne kvitte smøgerne helt, men har du svært ved at finde motivationen? Har du prøver andre metoder til at stoppe med at ryge som eksempelvis nikotinplaster, nikotintyggegummi eller e-cigaretter uden, at det har haft den ønskede effekt? Problemet med de andre rygestop-metoder er, at selvom du slipper for de skadelige stoffer i cigaretterne, så er du fortsat afhængig af nikotinen, og det er svært at trappe ud af. Men nu kan du i stedet anvende en smart app som hjælpemiddel til at komme ud af din rygeafhængighed.

Hvem kan bruge E-kvit?

E-kvit er en app, som er udviklet af psykologer i Kræftens Bekæmpelse og er et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Københavns Kommune. Appen kan anvendes af alle rygere, og den fås både som mobil- og web-version. Du kan downloade appen gratis til din smartphone eller computer. Appen fungerer på den måde, at du registrerer dig med oplysninger om, hvor mange cigaretter du ryger om dagen, og hvad en enkelt pakke cigaretter koster. Oplysningerne bruges til at skræddersy et rygestop-forløb specielt henvendt til dig.

Foto: 382326073

Så mange fordele er der ved E-kvit

Fordelene ved at bruge E-kvit er mange, og du får en række redskaber, som støtter og motiverer dig til at holde dit rygestop. På E-kvit kan du hele tiden blive opdateret om, hvad der sker med din krop under et rygestop. Hver dag modtager du motiverende beskeder, som skal afholde dig fra at begynde at ryge igen. Du kan blogge med andre, som er i gang med det samme rygestopforløb. Du kan se videoer med andres erfaringer i forbindelse med rygestop, og du kan få tips og ideer til, hvordan du overvinder de udfordringer, du møder under dit rygestop. Med E-kvit kan du blive hjulpet fra en måned, før du stopper med at ryge og op til et år efter rygestoppet.

Spar penge på dit rygestop

Endnu en motivationsfaktor ved appen er, at du kan se, hvor mange penge du sparer, når du ikke ryger. De fleste rygere ved godt, at det er dyrt at ryge, og der venter dig en kontant belønning, når du gennemgår dette rygestopforløb. For hver dag du ikke bruger penge på at købe smøger, har du flere penge, som du kan bruge til at forkæle dig selv på anden vis. E-kvit er allerede en meget populær app, og i 2017 har mere end 17.000 rygere tilmeldt sig programmet, og du kan gøre det samme straks.

Flere Nyheder