Loading...
bønnepasta

Bønnepasta – derfor skal du vælge det

Bønnepasta - derfor skal du vælge det

Bønnepasta er efterhånden ved at komme mere og mere frem på hylderne i supermarkederne, og danskerne er så småt begyndt at tage det til sig i madlavningen. Der er også kommet mange flere mærker, der tilbyder det samt forskellige variationer af det. Der er alt fra pasta lavet af kidneybønner, soyabønner, edamame bønner og meget mere. Så hvis du aldrig har prøvet bønnepasta før, så er det bare med at komme igang – men hvorfor er det lige, at det er så godt? 

Gode proteiner og kostfibre i bønnepasta

Bønnepasta er en perfekt måde at få de gode proteiner på samt flere kostfibre, og det er derfor et sundt alternativ til den almindelige hvide pasta, som vi normalt bruger. Bønnepasta er især et godt valg, hvis du eksempelvis er vegatar eller veganer, for så får du smuglet lidt protein ind ved hjælp af bønnepastaen. Det er også genialt, hvis du blot vil have en kødfri dag, for så kan du lave en simpel pastaret med tomatsauce uden kød, der stadig mætter på grund af proteinerne i bønnepastaen. Derudover er bønnepastaen også glutenfri og er dermed et perfekt valg, hvis din mave har svært ved gluten. 

Billed ID: 307435847

Der er altså mange fordele ved at vælge bønnepasta frem for den klassiske slags, og så kan det samtidig også gøre madlavningen meget lettere, da pastaen i forvejen indeholder protein, fibre, vitaminer og mineraler, og der er derfor ikke behov for en helt masse tilbehør. Derudover er konsistensen og smagen god, og det afviger derfor ikke voldsomt meget fra almindelig pasta. Så hvis du har fået mod på at afprøve bønnepasta, så får du her en lækker og let opskrift med det skønne produkt: 

Bønnepasta med spinat og revet parmesan 

Det skal du bruge til 2 personer:

· 400 g spinat
· 4 fed hvidløg
· 200 g bønnepasta
· Salt og peber
· Olivenolie
· Revet parmesan

Sådan gør du:

Start med at skylle spinaten grundigt og ryst det godt. Skær eventuelt de groveste stilke fra. Gå dernæst igang med at hakke hvidløgene forholdsvis fint. Fyld en gryde med vand, tilsæt lidt salt og bring det i kog. Tilsæt pastaen og lad det koge, indtil det er al dente. Det tager omkring 5 minutter. Varm dernæst en pande op med lidt olivenolie og tilsæt det finthakkede hvidløg. Rist det af indtil det får lidt farve. Kom den skyllede spinat på panden og vend rundt, indtil spinaten falder sammen. Tilsæt den færdige kogte pasta og vend det sammen. Smag til med salt og peber, og servér med revet parmesan på toppen.