Børns sundhed – 3 apps med sunde opskrifter på børnevenlige retter

20 december 2017
Camilla Skøtt
Børns sundhed - 3 apps med sunde opskrifter på børnevenlige retter

Alle børn har brug for brændstof, så de kan vokse, lege og bevæge sig uden at løbe tør for energi. Men sætningen “Det kan jeg ikke li’…'” kan gøre det til en udfordring for de fleste voksne at skabe de optimale forhold for børnenes sundhed. Vi har fundet 3 apps, der kan hjælpe dig, når du er løbet tør for ideer.

 

Lagerfoto-id: 490913116

 

GoCook fra Samvirke

FDB har udviklet en app i forbindelse med projektet GoCook, der hjælper børnene til selv at være en del af madlavningen. Den overordnede vision er, at børnene skal bliver bedre til at lave mad end deres forældre.

App’en rummer mere end 100 opskrifter sammen med en række små videoesekvenser, der guider børnene i den rigtige retning. Fordelen med denne app er, at den er lavet decideret til børn og taler et sprog, børnene kan forholde sig til.

For resten fra Forbrugerrådet

Forbrugerrådet har også udviklet en app, og selvom den ikke specifikt er målrettet børn, så er den et godt redskab i køkkenet – til både børn og voksne. App’en er udviklet for at hjælpe danskerne med at mindske madspild, og den fungerer, ved at du taster de ingredienser ind, du har i køleskabet og ser, hvad app’en foreslår, du kan lave ud af dem.

En inspirerende app der er lærerig og hjælpsom på samme tid.

Karolines Køkken

Kogebogen “Karolines Køkken” kender de fleste af os fra vores egen barndom. I dag finder du den i en udvidet udgave i App Store, og her kan du søge mellem hundredevis af retter – også de børnevenlige af slagsen. 

App’en kommer i sær til sin ret, hvis du jævnligt har svært ved at finde på aftenens menu; du kan nemlig nøjes med at taste fx “kylling” ind, og så blive inspireret af de forslag app’en kommer op med. Og endnu bedre: Du kan indstille den til at komme med forslag på hele ugeplaner.

Flere Nyheder