Boost dit helbred med en skøn kop urtete

20 december 2017
Christina A
Boost dit helbred med en skøn kop urtete

Vil du gerne leve sundere og koffeinfrit, så findes der mange skønne urteteer, du kan vælge imellem. I modsætning til kaffe og andre teer, så indeholder urtete ingen koffein. Urtete er lavet af forskellige urter, planter, blomster og frugter og fås i mange skønne smagsvarianter. Urtete har sin oprindelse i Kina og er kendt for at have en række helbredende virkninger, hvis du f.eks. lider af forstoppelse, oppustethed, forkølelse, for højt blodtryk eller gerne vil falde til ro før sengetid. Urtete giver dig en følelse af velvære i kroppen, og alt efter hvilken type urtete du vælger, så virker den udrensende, beroligende eller styrker dit immunforsvar.

Slip af med forstoppelse og luft i maven   

Føler du dig oppustet og har meget luft i maven, eller lider du ofte af forstoppelse, så er urtete med pebermynte med til at støtte din fordøjelse og hjælpe dig af med mavesmerterne. Du kan også lave urtete med ingefær og kamilleblomst, som ligeledes har en beroligende effekt på din mave. Ved regelmæssigt indtag af urtete får du en mere velfungerende fordøjelse og slipper for en masse mavegener.

Urtete lindrer forkølelse og styrker immunforsvaret

Er du forkølet eller har ondt i halsen, så er det oplagt at drikke urtete, som både varmer din hals og lindrer ømhed. Har du luftvejsproblemer på grund af en forkølelse, så hjælper det effektivt at drikke urtete med pebermynte, citrongræs, eukalyptus, nellike, kardemomme og ingefær. Du vil opleve, hvordan urteteen hjælper dig af med din forkølelse og styrker dit immunforsvar.

Foto: 702364171

Stress af med urtete og få en bedre nattesøvn

I et moderne liv med en stresset hverdag er der mange, som har svært ved at falde i søvn og aftenen eller lider af decideret søvnløshed. Vil du gerne hjælpe dig selv med at få en bedre nattesøvn, så kan du drikke en kop urtete om aftenen, inden du går i seng. Laver du en urtete med baldrian rod, kamille, passionsblomst og pebermynte, vil du opleve, at det har en beroligende og søvndyssende effekt, så du kan få en ordentlig nattesøvn. Det hjælper selvfølgelig også, at du skruer ned for tempoet i timerne op til, at du skal sove, og at du ikke bruger tid på at se tv eller tjekke e-mails. Gør du det til en god vane at slappe af med en beroligende kop urtete lige før sengetid, så vil du hurtigt få skabt en ny vane, hvor du får en langt bedre nattesøvn.

Flere Nyheder