Brunch på den sunde måde

20 november 2017
Katrin Sørensen
Brunch på den sunde måde

Skal du snart overraske nogle heldige gæster med en vellavet lækker brunch? Uanset om det er veninderne, familien eller bare kæresten, der skal forkæles, så er brunch en oplagt mulighed. Det er tidligt på dagen, hvilket giver god til til hygge og skønne samtaler, uden at det går ud over nattesøvnen. Samtidig kan man mikse det bedste fra flere verdener: nemlig morgenbordet og frokost- eller endda aftenbordet.  

Mange tænker automatisk mange kalorier i sammenhæng med brunch. Men sådan behøver det ikke at være – du kan nemlig sagtens sammensætte en lækker brunch uden at kalorieregnskabet går helt amok. Læs med her og bliv inspireret til nogle gode erstatninger for de typiske brunch komponenter. 

Æg er ægte superfood

Ingen brunch uden æg i den ene eller anden afskygning. Og lige med æg behøver man ikke gøre de store krumspring, for at holde sig på den sunde side af kalorietabellen. Æg er nemlig en rigtig god kilde til protein samt en masse gode vitaminer. Vil man lave den sundeste udgave skal man lave blødkogte æg, da man i så fald undgår smør og olie til stegning af eksempelvis spejlæg eller røræg. Vil man gerne have røræg – som typisk hører sig til – så kan man stege i kokosolie uden smag. 

Pandekager på den sunde måde

Pandekager gør de fleste brunchgæster glade, og vil du gerne have pandekagerne med til bords, uden at der går børnefødselsdag i den, så er der et hav af lækre opskrifter på nogle sunde af slagsen. Prøv eksempelvis at lave små søde pandekager af æg blendet med banan og en smule rismel. Du kan tilsætte kanel, kardemomme eller vanilje alt efter smag og designe dine helt egne sunde pandekager. 

https://www.shutterstock.com/da/image-photo/healthy-brunch-summer-fruits-pancakes-457595344?src=sx_InRmpWA4KOJF-LAGY8w-1-49 

Frugt og grønt

En nem måde hvorpå man kan gøre brunchbordet til et sundhedsmekka er, at tilsætte en masse frugt og grønt. Skær nogle stave af gulerod, agurk og bladselleri og anret dem festligt i høje glas. De fleste synes det er lækkert, at man kan snacke lidt grønt undervejs i måltidet, og så får i flere fibre og vitaminer indenbors. Et smukt anrettet frugtfad pynter også både på bordet og på sundheden. 

Brød og pålæg

Når du vælger brød til brunch, så styr uden om de helt hvide af slagsen og vælg i stedet et groft brød med kerner og frø. Det smager skønt med en god skive ost på og det mætter meget bedre en en skive toast fra fakta. Hav desuden sunde valgmuligheder i forhold til pålæg i form af eksempelvis røget laks og magert kød. 

Flere Nyheder