Loading...
dagens pollental

Dagens pollental med Astma-Allergi Danmark

Dagens pollental med Astma-Allergi Danmark

Knap hver femte danskere lider af pollenallergi i større eller mindre omfang, og netop derfor sender Astma-Allergi Danmark dagligt meldinger ud om niveauet af pollen i luften. Det kaldes “Dagens pollental”.

 

Lagerfoto-id: 279872084

 

Hvad er Dagens Pollental?

Dagens Pollental opgøres i det gennemsnitlige antal pollen pr. kubikmeter luft pr. døgn – og det måles altid fra kl. 13 i går til kl. 13  i dag. Tallet er det nærmeste man kan komme en her-og-nu-vurdering af mængden af pollen i luften.

Hvorfor er Dagens Pollental aktuelt?

Er du en af de mange danskere, der lider af pollenallergi, så kan Dagens Pollental fungere som en guide ift. hvor og hvor langt vi er i pollensæsonen. På den måde kan du tage dine forholdsregler i forhold til medicinindtag, udendørs aktiviteter og anden forebyggelse, der gør det lettere at fungere med pollenallergi.

Hvor finder man Dagens Pollental?

Dagens Pollental offentliggøres altid først på Astma-Allergi Danmarks egne kanaler kl. 16 om eftermiddagen. Nemmest er det at hente app’en “Dagens Pollental” på telefonen, så du hele tiden har informationerne i nærheden.

Fordi Dagens Pollental først offentliggøres kl. 16 om eftermiddagen, kan det i nogle tilfælde være svært at tage sine forholdsregler, fordi informationerne først kommer, når halvdelen af dagen allerede er gået. Her kan du til gengæld gøre brug af app’en “Dagens Pollenvarsling”

Hvad er Dagens Pollenvarsling?

I samarbejde med DMI’s meteorologer udarbejder Astma-Allergi Danmark en pollenvarsling hver dag. Det er baseret på de aktuelle målinger af pollenkoncentrationer og meteorologernes viden om pollenspredning i forhold til vejret. Her tages både højde for temperatur, skydække og nedbør.

Pollenvarslingen starter i foråret, når birketræerne begynder at sprede pollen, og i en normal pollensæson rammer forudsigelserne rigtigt i 70-80% af tilfældene.

Dagens Pollenvarsling kommer med estimater for birke-, græs- og bynkepollen, der er de hyppigste allergier i Danmark, og du kan bruge informationerne til at forberede dig på dagens niveau af gener – og ikke mindst forebygge dem bedst muligt.