Dette kan en tandtekniker gøre for dig

08 juni 2022
Steffen Petersen

editorial

En tandtekniker er en specialist, der hjælper med at vedligeholde og reparere tænder. De kan arbejde med en række forskellige opgaver fra simple fyldninger til mere komplekse procedurer som kroner og broer.

I dette indlæg vil vi se på nogle af de opgaver, som en tandtekniker kan varetage. Så læs med her nedenfor.

 

Tandklinik kolding

 

Proteser i alle afskygninger og størrelser

En tandtekniker kan lave proteser, der passer til enhver mund. De arbejder sammen med dig for at finde den rigtige størrelse og form til dine tænder. De kan også få dem til at se så naturlige ud som muligt ved at matche farven på dine tænder.

En tandtekniker kan både lave delproteser, men også tryklåsproteser. Så uanset hvilken slags problem, som du måtte komme ind med, så vil en tandtekniker uden tvivl kune hjælpe dig.

 

Fyldninger

Hvis du har et hul, kan en tandtekniker fylde det for dig. De tager et aftryk af din tand og laver derefter en fyldning, der har samme form og størrelse. Derefter placerer de fyldet i din tand og sørger for, at det sidder godt fast.

Normalt kan en tandlæge også klare denne opgave, men en tandtekniker bliver involveret hvis det er en meget kompliceret fyldning. Det kan f.eks. være tilfældet, hvis du har et stort hul, eller hvis tanden sidder på et vanskeligt tilgængeligt sted.

 

Kroner og broer

En tandtekniker kan også lave kroner og broer til tænder. En krone bruges til at dække en tand, der er beskadiget eller har fået en rodbehandling. En bro bruges til at erstatte en eller flere manglende tænder. I begge tilfælde tager tandteknikeren et aftryk af dine tænder og laver derefter en model af dem. Derefter bruger de denne model til at lave kronen eller broen.

Hvis du skal have lavet en af dec førnævnte behandlinger, så kan du finde en tandtekniker via linket her: https://vores-tandtekniker.dk/.

Flere Nyheder