Drik the hver dag og opnå en række sundhedsfremmende effekter

20 december 2017
Alberte Christiansen
Drik the hver dag og opnå en række sundhedsfremmende effekter
I Danmark er kaffen populær, og tilbydes man en sjælden gang imellem både kaffe og the til diverse anledninger, vil valget for langt de fleste falde på den sorte, koffeinrige kaffe. Der er imidlertid mange gode grunde til at give the’en ekstra opmærksomhed. Der er med årene kommet langt større fokus på de forskellige typer the, og Earl Grey og English Breakfast er langt fra de eneste the-typer, du i dag møder i butikkerne. Grøn, sort, hvid, rød, sencha, matcha m.m. – vi har den dag i dag adgang til mange forskellige typer the, og disse smager ikke kun godt, men har hver især gavnlige effekter for vores sundhed.

Efterbehandlingen afgør farve og smag på din the

Sort, grøn, hvid og rød the kommer faktisk fra den helt samme the-busk, og det er hermed efterbehandlingen, der er afgørende for det endelige produkt. Sort te er den mest behandlede te – den tørres, fermeteres og ristes, og er den the-type, der indeholder mest koffein. Hvid the er på den anden side af spektret – her er the-bladene udelukkende skånsomt tørret. Dette har ligeledes betydning for nærringsindholdet, så går du efter et produkt med flest mulige antioxidanter og vitaminer, er der nogle der mener, at det er værd at vælge den hvide the.
 
Stock photo ID: 600332252

Plantenæringsstoffer og flavonoider – og meget andet godt

Ligegyldig farven er der en lang række sundhedsfremmende effekter at hente ved at drikke the. The indeholder mange forskellige vitaminer (heriblandt selen og C-vitamin) samt en række flavonoider, der hjælper med at holde infektioner på afstand. Et studie i American Journal of Clinical Nutrition har vist, at hvis man drikker et par kopper grøn te i sin dagligdag, hænger dette sammen med markant lavere risiko for blandt andet hjerteanfald. Der er altså mange gode grunde til at skifte et par af de daglige kopper kaffe ud med the – det både smager og gør godt.

Flere Nyheder