Drop slankekuren og kom i livets form!

20 december 2017
Simone Hansen
Drop slankekuren og kom i livets form!

Slankekure, hvor det er forbudt at spise dit og dat, som kræver ekstrem selvdisciplin og som rent ud sagt gør livet til et helvede. De er populære, og det er der måske en grund til. For hvis man kan overholde slankekuren og følger den til punkt og prikke, så taber man sig. Der er bare lige et enkelt problem. Når man stopper med slankekuren, tager man det hele på igen.

Slankekurens skyggeside

5:2- og 8-timerskuren, LCHF, sense- og juicekuren, listen er uendelig. De fleste kender navnene på disse kure, og mange har ligegodt forsøgt sig med en eller flere af dem og har muligvis også haft held med det. Men på et tidspunkt hører kuren op, og her vender alle de tabte kilo tilbage igen. Man tilbagevender derfor til slankekuren, og før man ved af det, opstår den klassiske yoyo-vægt, som svinger op og ned. Den kan man så kæmpe med resten af livet. Og hvem har lyst til det?

Den eneste kur, der dur!

Det man bør stræbe efter er ikke blot et vægttab, men derimod et sundt og varigt vægttab. Måden hvorpå man opnår dette er langt simplere, end man lige går og tror. Faktisk går vi alle rundt med svaret. For inderst inde ved vi jo godt, hvad der skal til. Det handler om en livsstilsændring. At være i kalorieunderskud, spise en masse grøntsager, der skal flere til, end man lige tror, og så skal man ellers bare spise varieret. Lever man den sunde livsstil med sund kost og massere af motion, jo mere, jo bedre, så vil man tabe sig, og man vil med garanti holde vægten efterfølgende. Betyder det så, at der ikke er plads til søde sager og afslapning? Tværtimod. Det handler også om at give sig selv lov til at gøre noget ”forkert” i ny og næ. Hvis man ikke tillader sig selv noget af det, som man allerbedst kan lide, så bliver livet for surt, og så er man altså ikke sund. Det handler blot om moderate mængder og om balance. Stol ikke på slankekuren, men vælg i stedet en livsstilsændring og opnå meget mere end bare et vægttab, nemlig også energi, overskud og velvære.

 

 

Flere Nyheder