Edamamebønner er rige på proteiner og sunde fedtstoffer

20 december 2017
Alberte Christiansen
Edamamebønner er rige på proteiner og sunde fedtstoffer
Edamamebønner – som også går under navnet sojabønner – er kendt som en lækker, let snack. Mange af os kender nok særligt bønnerne som tilbehør til sushi. Den lille grønne bønne bør imidlertid spille en større rolle i mange af vores køkkener grundet dens næringsmæssige værdi. Bønnen er fyldt med mættende proteiner, og den indeholder mange af de sunde fedtstoffer, som man også kan finde i nødder og olie. Herudover er edamamebønner meget lette at tilberede, og de kan købes på frost året rundt.
 

En god og sund proteinkilde

Et sundt måltid skulle gerne efterlade dig med et stabilt blodsukker og en god, langvarig mæthedsfornemmelse. Her er edamamebønnen ideel. Bønnerne er nemlig rige på proteiner, og netop dette sikrer dig en god mæthedsfornemmelse og det stabile blodsukker, som i sidste ende hjælper dig med at holde dig fra de hurtige kalorier ud på eftermiddagen. Mæthedsfornemmelsen træder hurtigt ind i forbindelse med et proteinrigt måltid, og dette hjælper dig med ikke at overspise. Edamamebønnen indeholder herudover alle de aminosyrer, som kroppen har brug for. Man siger, at den har en “komplet” aminosyre-profil. Dette gør edamamebønnen helt særlig, da en sådan aminosyre-profil ikke er gældende for andre bønner. Aminosyrer er de dele af protein, der udgør kroppens byggesten. Grundet indholdet af aminosyrer udgør edamamebønnerne den proteintype, der næringsmæssigt kan gøre det ud for kød. De mange kostfibre, som bønnerne indeholder, holder dig mæt længe. Herudover er de en rigtig god kolde til blandt andet calcium, jern og zink.
 
ID: 326356775 

Idéer til tilberedning

Edamamebønner smager godt både kolde og varme. Pil dem ud af bælgen inden servering, da denne ikke smager særlig interessant. En bønnesalat med edamamebønner er et godt alternativ til den klassiske, grønne bønnesalat. Du kan også prøve at stege bønnerne, eventuelt i ingefær og soya. Hvis du er på udkig efter en let og lækker snack, så er edamamebønner et rigtig godt bud. Der går nemlig få minutter fra bønnerne ligger i fryseren, til at du kan nyde dem som et lille mellemmåltid eller som tilbehør til aftensmaden. Bønnerne behøves ikke at tø op inden tilberedning. Put dem blot i spilkogende vand og lad dem koge i et enkelt minut – pas på med ikke at koge bønnerne for længe, da de så bliver kedelige og udkogte. Du kan anrette edamamebønnerne i en lille skål, dryppe et par dråber citron på toppen og drysse med lidt flagesalt til sidst. Lettere og sundere snack findes vist ikke.

Flere Nyheder