En enkel gennemgang af to lækre retter fra det franske køkken

20 december 2017
Alberte Christiansen
En enkel gennemgang af to lækre retter fra det franske køkken

Alle kender til det franske køkken, og dette kan få enhver madelskers mundvand til at løbe. Det franske køkken rummer alt fra hyggelige simreretter med mørt kød til søde fristelser som croissanter og små, fine macarons. Køkkenet er meget varieret, og dette skyldes til dels, at regionerne i Frankrig traditionelt har dyrket deres helt eget karakteristiske køkken. Hermed er de mange krydderurter og brugen af olivenolie særligt forbundet med det sydfranske køkken, hvor man i nordvest gør meget brug af æbler og crème fraiche. Den gode vin og ost er imidlertid et kendetegn for alle regioner i Frankrig. Læs med og lær at lave et par enkelte, franske retter, som med garanti vil hitte ved middagsbordet.

Salade Lyonnaise

Salade Lyonnaise er en klassiker, og salaten er perfekt, hvis man på den ene side har lyst til en frisk og sprød salat, samtidig med at man ønsker en fyldig, fed smag. Kombinationen af det salte, fede og friske gør salaten populær. Til salaten skal du bruge blandet, grøn salat – du vælger selv, men salat som frisée og krølsalat er ideelt. Der skal ligeledes god, sprød bacon i salaten. Herudover skal du tilsætte brødcroutoner, der steges i fedtet fra baconen, hvidløg og smør. Du kan som dressing røre mayonnaise sammen med sennep, hvidløg og honning. Herudover skal du pocherer et par æg i vand med eddike – og vupti, din Salade Lyonnaise er klar til at blive spist!
 
Stock photo ID: 756126487

Egg Florentine

Rigtig mange kender til Egg Benedicte, men den lidt mindre kendte Egg Florentine er i høj grad værd at prøve kræfter med. i Egg Florentine er baconen erstattet af et stykke røget laks, og så er der tilføjet friske spinatblade. En engelsk muffin anrettes med pocheret æg, spinatblade, et stykke røget laks – og så toppes det hele med hollandaise sovs. Lækrere morgenmad finder du ikke.

Flere Nyheder