En nation på kaffe

07 august 2018
Anders Lundtang Hansen
En nation på kaffe

Mmm, der er ikke noget, som den første kop kaffe om morgenen. Så bliver dagen lige kickstartet korrekt, og man føler, man vågner og mærker velværen i kroppen brede sig, som man mærker kaffen og dens energiskabende egenskab fordele sig i ens krop og tænder kroppen og hjernen til dagligdagens gøremål.

Nogle mennesker drikker slet ikke kaffe, men hvis man beskuer udover især det arbejdende folk, så er det et fåtal, der ikke nyder mindst et par kopper kaffe i løbet af dagen. Og så er der – især den ældre – generation af personer, der stadig sværger til at skulle have deres aftenkaffe.

Vi er i Danmark blevet en nation af kaffedrikkere, kaffe-connoisseurer, kaffe-nydere og – som det efterhånden er blevet udbredt til selv de små hjem – kaffebryggere.

For selvom kaffe ganske vist har en opkvikkende effekt, som nogle mennesker udelukkende går efter og finder smagen ved kaffe en anelse sekundær, så er der de personer, for hvem det er blevet en videnskab af kreere den bedste kop kaffe med de mest ferme og højteknologiske bryggemetoder.

Man kan kalde dem baristaer, og den slags kan efterhånden tage en længere uddannelse at kalde sig. De kender kaffe, kender videnskaben bag at brygge en god kaffe og lave lækre rammer til indtagelsen.

Det er jo også sjældent at man blot ser beskrivelsen: “Sort kaffe”, hvis man besøger en café. Der findes espresso, americano, caffe latte og mange, mange flere – og udviklingen fortsætter.

Men ingen god kop kaffe uden at have den bedste kaffe fra topkvalitets-bønner. Dem finder du hos det dejlige mundrette Friskaffe.dk.

Når du leder efter at få den bedste slags kaffe på området til egen brygning, så skal du besøge denne hjemmeside, hvor du altid kan være sikker på at ende med en frisk kop kaffe efter endt brygning med nogle af mest smagfulde bønner, omsat til kaffe, på markedet.

Flere Nyheder