En solid start på dagen med engelsk morgenmad

20 november 2017
Astrid Pedersen
En solid start på dagen med engelsk morgenmad

Morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Efter en lang nats søvn har kroppen brug for at få tanket reserverne op – og hvis du har en lang og krævende dag foran dig, er det fornuftigt at tilføre kroppen en god portion energi i form af fedt, protein og kulhydrat, så den kan klare skærene uden at blive udmattet undervejs. Mange mennesker springer morgenmaden over, og dette er en stor fejl Morgenmaden bidrager, såfremt den er sammensat hensigtsmæssigt, til et stabilt blodsukker og et højt energiniveau hele dagen igennem.

En mulig måde at klare samtlige ernæringsbehov fra morgenstunden, er med en solid omgang traditionel engelsk morgenmad.

Hvad indeholder en engelsk morgenmad?

Den engelske morgenmad er sammensat således, at den indeholder alle de næringsstoffer, kroppen skal bruge for at kunne fungere og yde optimalt. Den traditionelle engelske morgenmad indeholder – men er ikke begrænset til – følgende elementer:

  • Grød eller stuvede svesker

  • Blødkogte æg eller spejlæg

  • Bacon i skiver eller ristet pølse

  • Baked beans

  • Grillede eller ristede champignons eller bagte tomater

  • Ristet brød med ost og marmelade

  • The eller kaffe

Lagerfoto-id: 572643751

Hvordan tilbereder jeg en engelsk morgenmad?

Hvis du vil starte dagen med engelsk morgenmad, er det en god idé at forberede nogle af elementerne på forhånd. Baked beans kan du selv lave – og ligesom chili con carne bliver de kun bedre af at få lov at stå og trække. Grød kan laves af dertil fremstillede gryn, som blot skal have lov at trække i kogende vand, og bacon kan tilberedes i mikrobølgeovn.

Engelsk morgenmad kan godt virke som en massiv omgang, og du kan vælge ikke at servere så store portioner af hvert enkelt element. Eventuelt kan du supplere med frisk frugt, og erstatte toastbrødet med fuldkornsbrød, og så har du et varieret og sundt morgenmåltid, som kan holde din krop kørende i timevis.

 

Flere Nyheder