Få den mest effektive alkoholbehandling på et misbrugscenter

04 juli 2022
Astrid Pedersen

editorial

I Danmark er misbrug af alkohol et stort og omfattende problem. Flere hundrede tusind danskere skønnes at døje med et problematisk forbrug af alkohol. Af disse kæmper i titusindvis med et decideret overforbrug, som hurtigt kan kamme over i et decideret alkoholmisbrug.

Er du en af disse mange danskere, kan du med fordel læse med i det følgende. I denne blog vil vi nemlig gennemgå de helt store fordele ved at modtage alkoholbehandling på et misbrugscenter.

 

Hvordan ved jeg, om jeg er alkoholiker?

Det vigtigste spørgsmål er naturligvis: Hvordan kan jeg vide, om jeg er alkoholiker? Det kan være et svært spørgsmål at besvare, fordi det ofte er svært at se problemet, når man selv er midt i det.

Det er derfor vigtigt at være ærlig over for sig selv og sine omgivelser. Hvis du er i tvivl, anbefaler vi, at du søger professionel hjælp. Her er et par spørgsmål, der kan hjælpe dig i gang:

 • Drikker du mere, end du oprindeligt havde tænkt dig at drikke?
 • Bliver du ved med at drikke, selv om det skaber problemer i dit liv?
 • Har du trang til alkohol eller føler du, at du har brug for det for at komme igennem dagen?
 • Påvirker drikkeriet dit arbejde, din skolegang eller dit familieliv?
 • Har du skyldfølelse eller skammer du dig over dit drikkeri?

Dette er blot nogle få af de mange spørgsmål, der kan hjælpe dig med at afgøre, om du har et alkoholproblem. Hvis du svarer ja til nogen af dem, er det meget sandsynligt, at du kæmper med et problematisk alkoholforbrug.

I så fald opfordres du indtrængende til at søge professionel hjælp så hurtigt som muligt. Alkoholisme er et alvorligt problem, og det forsvinder ikke af sig selv.

 

Få den mest effektive alkoholbehandling

 

Hvorfor skal jeg gå i alkoholbehandling?

Hvis du kæmper med alkoholisme, er der mange gode grunde til at søge professionel hjælp på et misbrugscenter. Den vigtigste grund er naturligvis, at du vil få den hjælp og behandling, du har brug for til at blive ædru og forblive ædru. Men der er mange andre gode grunde til at søge hjælp på et misbrugscenter:

 • Du vil være omgivet af mennesker, der forstår, hvad du går igennem.
 • Du vil få professionel hjælp og vejledning fra erfarne specialister.
 • Du vil få mulighed for at tale om dit alkoholproblem med andre, der kæmper med det samme.
 • Du vil lære om alkoholismens sygdom og om, hvordan du kan håndtere den.
 • Du vil få hjælp til at udvikle en ædru livsstil og skabe et støttenetværk.

Dette er blot nogle få af de mange grunde til, at du bør søge professionel hjælp, hvis du kæmper med alkoholisme. Hvis du er klar til at tage det første skridt, bør du kontakte et misbrugscenter så hurtigt som muligt.

 

Det er aldrig for sent at få hjælp

Uanset hvor længe du har kæmpet med alkoholisme, er det aldrig for sent at søge professionel hjælp. På et misbrugscenter får du den behandling og støtte, du har brug for til at overvinde denne sygdom og skabe et sundt og ædru liv for dig selv og din familie.

 

Gå i alkoholbehandling for børnenes skyld

Hvis du har børn, er der så megen desto større grund til at gå i afvænning. Der er ingen børn, som har godt af at vokse op i et misbrugsramt hjem.

Mange børn, som vokser om med en eller to alkoholiserede forældre, kan få tendens til indlæringsvanskeligheder og andre problemer af kognitiv eller mental art. Disse børn bliver ofte isolerede og udvikler ikke sjældent psykiske lidelser så som generaliseret angst, depression og lignende. I nogle tilfælde kan børn af misbrugere endda ty til selv at tage stoffer eller alkohol for at klare smerten og traumet ved at leve med en afhængig forælder.

Hvis du kæmper med alkoholisme, er det vigtigt at søge professionel hjælp, ikke kun for din egen skyld, men også for dine børns skyld. Ønsker du at skåne dine børn for en vanskelige opvækst, bør du søge hjælp til at løse dit alkoholproblem. På et misbrugscenter vil du få den hjælp, du har brug for til at blive ædru og forblive ædru.

Du vil også lære, hvordan du bliver en bedre forælder, og hvordan du skaber et sundt hjem for dine børn, så du har det bedste udgangspunkt for at få en god hverdag efterfølgende.

 

Få den mest effektive alkoholbehandling

 

Kan jeg selv vænne mig af med at drikke?

Det at lægge flasken på hylden er lettere sagt end gjort. Man skal ikke være særlig afhængig, før man får svært ved at kvitte sprutten fra den ene dag til den anden. Langt de fleste vil allerede efter et eller to døgn falde tilbage i vanen og dermed tilføje endnu et nederlag til rækken. Og skulle du holde mere end et enkelt døgn uden alkohol, vil du hurtigt få abstinenserne at føle.

 

Hvad er alkoholabstinenser?

Hvis du har drukket meget i en længere periode, kan du opleve abstinenssymptomer, når du forsøger at holde op med at drikke. De tømmermænd, du oplever efter en våd aften i byen, er for intet at regne mod de abstinenser, du vil skulle gennemleve, når du efter måneders intens druk tager en kold tyrker. Alkoholabstinenser kan være meget ubehagelige og endda farlige, og derfor er det vigtigt at søge professionel hjælp, når du forsøger at holde op med at drikke.

Symptomer på alkoholabstinenser kan omfatte:

 • Angst
 • Depression
 • Irritabilitet
 • Humørsvingninger
 • Rystelser
 • Svedeture
 • Kvalme og opkastning
 • Søvnløshed
 • Træthed
 • Hovedpine
 • Delirium
 • Selvmordstanker

Dette er blot nogle af de symptomer, du kan opleve, når du forsøger at holde op med at drikke. Hvis du oplever nogle af disse, er det vigtigt at søge professionel hjælp så hurtigt som muligt.

 

Hvordan kommer jeg ud af mit alkoholmisbrug?

Hvis du kæmper med alkoholisme, er det vigtigste, du kan gøre, at søge professionel hjælp. Det er meget vigtigt, at du ikke selv forsøger dig med afvænning på egen hånd. Du kan nemlig risikere at gøre skade på dig selv, hvis du skal gennemleve de oven for nævnte abstinenser uden hjælp.

Hvis du kæmper med alkoholisme, er det altså meget vigtigt at søge professionel hjælp. Der er mange gode grunde til at gøre dette, og der er mange forskellige måder at få hjælp på. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle behandlinger er effektive.

Mange læger henviser til ambulant alkoholbehandling med antabus. Det er dog langt fra sikkert, at du vil kunne have glæde af en sådan. Hvis dit misbrug er massivt og har stået på over en længere periode, vil en antabusbehandling sandsynligvis kun have ringe – hvis ingen – effekt. Og i værste fald kan den faktisk gøre mere skade end gavn.

 

Hvad er antabus?

Antabus er et lægemiddel, der bruges til behandling af alkoholisme. Det virker ved at få dig til at føle dig syg, hvis du drikker alkohol.

Hvis din afhængighed ikke er til den svære side, kan du muligvis have glæde af en ambulant behandling med antabus. Dette gør sig især gældende for mennesker, som har brug for at have et fungerende arbejds- og familieliv ved siden af afvænningen og derfor bør blive i de vante rammer.

Det er dog langt fra sikkert, at antabus rent faktisk hjælper alkoholikere, som har oparbejdet et svært misbrug, med at holde op med at drikke. Faktisk har nogle undersøgelser vist, at det kan gøre problemet værre.

En hardcore alkoholiker ved, at de abstinenser som optræder i forbindelse med afvænning, er langt værre end den sygdom, som fremkaldes, hvis man drikker samtidig med, at man tager antabus. Som følge heraf vil de sandsynligvis fortsætte med at drikke uanset konsekvenserne.

Den bedste måde at komme ud af din alkoholafhængighed på er at søge professionel hjælp på et misbrugscenter. Her får du den hjælp og behandling, du har brug for. Du kommer ud af dine vante rammer og et miljø fyldt med fristelser. Dette er i sig selv medvirkende til at bryde den grimme og farlige vane. Og du vil også få mulighed for at tale om dit problem med andre, der kæmper med det samme.

 

Lad dig indskrive til indlæggelse på et misbrugscenter for den bedste alkoholbehandling

Hvis du vil være helt sikker på at din alkoholbehandling har en varig og sikker effekt, bør du overlade denne til et professionelt behandlingscenter. Her får du den bedst mulige pleje og behandling, og du får de stærkeste forudsætninger for at blive ædru og forblive ædru.

Du vil på et misbrugscenter få tilbudt et fem ugers behandlingsforløb, som indeholder både individuel terapi og gruppeterapi. Du vil også få mulighed for at tale med andre mennesker, der kæmper med alkoholisme. Det kan være en meget værdifuld oplevelse, da det kan hjælpe dig til at se, at du ikke er alene i din kamp.

Den behandling, du modtager på et misbrugscenter, vil blive skræddersyet til dine individuelle behov. Du vil få mulighed for at arbejde med de problemer, der har ført til din alkoholisme, og du vil få de værktøjer, du har brug for til at forblive ædru. Hvis du kæmper med alkoholisme, skal du søge professionel hjælp i dag. Det kan være den bedste beslutning, du nogensinde har taget.

 

Få den mest effektive alkoholbehandling

 

Har et behandlingsforløb på et misbrugscenter nogen effekt?

Alkoholbehandling på et misbrugscenter kan være meget effektiv. Hvis du kæmper med alkoholisme, er det meget vigtigt at søge professionel hjælp, så hurtigt som muligt. Med hjælp fra et professionelt behandlingscenter vil du kunne overvinde din afhængighed og forblive ædru for altid.

Vil du være garanteret en effektiv behandling, bør du gøre dig meget umage med at vælge det rette behandlingscenter. Du bør undersøge forholdene på forhånd og tjekke centerets succesrate, når det kommer til afvænning og alkoholbehandling. Og så er det en god idé at sætte dig ind i, hvad et behandlingsforløb på et misbrugscenter egentlig indebærer.

 

Hvordan foregår et afvænningsforløb på et misbrugscenter?

Når du tjekker ind på et misbrugscenter med henblik på alkoholbehandling, vil du først og fremmest skulle gennemgå en indledende afrusning. Denne proces kan være vanskelig og ubehagelig, men den er vigtig for at befri din krop for alle de toksiner, der har ophobet sig som følge af din alkoholisme.

En afrusning kan forløbe over flere dage, faktisk helt op til en uge. Du vil være indlogeret på et værelse med mulighed for at komme i bad og få skiftet sengetøj. Og du vil være under døgnovervågning af sundhedsfagligt personale, som kan gribe ind, hvis situationen bliver kritisk.

Efter afvænningen begynder du et rehabiliteringsprogram. Dette omfatter gruppeterapi og individuelle terapisessioner. Du vil også få værktøjer, der kan hjælpe dig med at forblive ædru i fremtiden. Formålet med rehabiliteringsprogrammet er at hjælpe dig med at forstå årsagerne til din alkoholisme og at give dig de færdigheder, du har brug for, for at du kan forblive ædru for altid.

Under selve opholdet vil du være indlogeret på centeret. Du vil ikke have adgang til stimulanser eller afhængighedsskabende stoffer. Til gengæld vil du døgnet rundt have mulighed for at tale med en misbrugskonsulent.

En misbrugskonsulent er en tidligere misbruger, som har gennemgået den samme behandling. Derfor vil en misbrugskonsulent kunne relatere 100% til dine problemer. Det er også muligt at få tilknyttet en misbrugskonsulent som støtteperson, som kan følge op på dig efter endt behandlingsforløb.

 

Hvilket center til behandling af alkoholmisbrug skal jeg vælge?

Der er mange misbrugsbehandlingscentre at vælge imellem. Det er vigtigt, at du tager dig tid til at undersøge de forskellige muligheder, før du træffer en beslutning. Du bør overveje centrets beliggenhed, prisen for behandlingen og centrets succesrate, når det gælder afvænning og alkoholbehandling.

Du bør også finde ud af, hvad et forløb af behandling på et misbrugscenter faktisk indebærer. Det vil hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om, hvilket center der er det rigtige for dig.

Du kan med stor fordel vælge et behandlingscenter, som betjener sig af evidensbaserede behandlingsmetoder. Blandt disse finder du Minnesotakuren, som er blandt de mest anvendte inden for behandling af alkoholmisbrug.

 

Hvad er Minnesotakuren?

Minnesotakuren er et 12-trins program, der blev udviklet i 1930’erne. Det er baseret på troen på, at alkoholisme er en sygdom, der kan helbredes. Minnesotakuren har vist sig at være effektiv i behandlingen af alkoholisme, og den anvendes af mange misbrugsbehandlingscentre rundt om i verden.

12-trins programmet er et sæt retningslinjer, der er designet til at hjælpe dig med at komme dig fra alkoholisme. Trinene indebærer, at man indrømmer, at man har et problem, at man indrømmer, at man ikke kan kontrollere sit drikkeri, og at man forpligter sig til at afholde sig fra alkohol.

Minnesotakuren er siden sin oprindelse blevet forfinet og udviklet af klinikere verden over og dertil suppleret med andre evidensbaserede terapiformer som for eksempel kognitiv og metakognitiv terapi. Kognitive og metakognitive terapier er baseret på den overbevisning, at vores tanker og overbevisninger påvirker vores adfærd. Hvis vi kan ændre vores tankegang, kan vi ændre vores adfærd.

Samtidig er metoden blevet tilpasset forskellige lande og områder. I Danmark er vi for eksempel ikke nær så gudfrygtige som i USA, hvorfor det guddommelige aspekt af Minnesotakuren er erstattet af mere verdslige af slagsen.

Hvis du kæmper med alkoholisme, kan et behandlingsforløb på et dansk misbrugscenter, som anvender Minnesotakuren hjælpe dig med at overvinde din afhængighed og forblive ædru for evigt.

 

Hvor længe skal jeg være i afvænning?

Hvor længe du skal være i afvænning, afhænger af, hvor alvorlig din afhængighed er. Hvis du har drukket meget i mange år, kan du have brug for at være i intensiv behandling i mange uger.

Hvis du kun er let afhængig, kan du måske nøjes med en ambulant behandling. Men det er vigtigt at huske, at alkoholafhængighed er en kronisk sygdom, der kan give tilbagefald, så det er vigtigt at blive i behandling så længe, som det er nødvendigt for at komme sig fuldstændigt.

 

Få afvænning med sideløbende familieterapi

Hvis din familie i lang tid har lidt under dit misbrug, har du med et behandlingsforløb på Behandlingscenter Stien mulighed for at rette op på dette. Som nævnt oven for kan dine børn tage varig skade af at vokse op i et alkoholiseret hjem og måske endda på sigt udvikle deres egne misbrug.

Hvis du ønsker at bryde den onde cirkel, kan du med fordel tilmelde din familie et terapeutisk familieforløb sideløbende med din egen afvænning. På denne måde kan du arbejde på din afhængighed og dit forhold til din familie på samme tid.

Med et familieforløb styrkes familiens sammenhængskraft, samtidig med at de enkelte medlemmer bevidstgøres om afhængighedens og misbrugets anatomi. I vil komme ud på den anden side med et langt stærkere bånd og de rette redskaber til at bygge en alkoholfri tilværelse op på ny.

 

Få den mest effektive alkoholbehandling

 

Forebyg tilbagefald med hyppige møder efter endt behandlingsforløb

Bare fordi du har afsluttet et behandlingsforløb, betyder det ikke, at din afhængighed er forsvundet for altid. Derfor bør du sørge for løbende at holde din ædruelighed ved lige og dermed opretholde en tilværelse uden alkohol.

For at forblive ædru på lang sigt er det vigtigt at forblive involveret i en eller anden form for støtte, efter at du har forladt afvænningen. Behandlingscenter Stien tilbyder opfølgende møder, som afholdes i nærheden af dig. Her kan du mødes med andre tørlagte alkoholikere samt misbrugskonsulenter fra centeret.

Det er også vigtigt, at du har et solidt støttenetværk af venner og familie, som kan hjælpe dig med at holde dig på sporet. En vigtig del af 12-trins programmet er netop at gøre bod over for de mennesker, du har såret allerdybest, mens du var i afhængighedens vold. Og derfor vil et behandlingsforløb kunne hjælpe dig med at genskabe de relationer, som kan være til støtte for dig, når du kommer ud på den anden side.

Med den rette støtte minimerer du risikoen for tilbagefald. Du vil opleve en accept af dit nye, ædruelige jeg og dermed blive styrket i din overbevisning om, at du har valgt den rette vej. Hvis du skulle opleve et tilbagefald, er det vigtigt, at du kommer tilbage i behandling så hurtigt som muligt. Jo hurtigere du opdager et tilbagefald, jo nemmere er det at behandle.

 

Behandlingscenter Stien – alkoholbehandling i smukke og trygge omgivelser

Behandlingscenter Stien ligger i et smukt og sikkert miljø væk fra bylivets fristelser. Her kan du afgifte og modtage behandling i fred og ro. Du vil være omgivet af andre mennesker, der går igennem det samme som dig, hvilket kan skabe en følelse af kammeratskab. Og du vil have masser af tid til at tænke over dit liv, og hvordan du ønsker at leve det fremover.

Hos Behandlingscenter Stien finder du udelukkende de mest kompetente misbrugsbehandlere og de mest empatiske misbrugskonsulenter. Behandlingscenter Stien har mange års erfaring inden for behandling af forskellige former for misbrug, herunder især alkoholisme. Lige fra den indledende afrusning og igennem det efterfølgende terapeutiske afvænningsforløb og til de opfølgende møder vil du opleve nærvær og professionalisme fra Behandlingscenter Stien.

Behandlingscenter Stien har en af landets højeste succesrater, når det handler om behandling af alkoholmisbrug og er endog særdeles grundige, når det gælder opfølgende forebyggelse af tilbagefald. Du vil være i gode hænder hos Behandlingscenter Stien, og du vil få den bedst mulige behandling.

Flere Nyheder