Få hjælp til den knugende fornemmelse hos en dygtig terapeut

25 januar 2020
Astrid Pedersen
Få hjælp til den knugende fornemmelse hos en dygtig terapeut

Er du ramt af stress, eller føler du en direkte fysisk handlingslammelse i kølvandet på et traume eller en stor sorg? Så kan det være, at du har brug for terapi for at komme ud på den anden side. Og hvis du oplever, at din tilstand har en forankring i din fysiske krop, kan det være, at kropsterapi er noget for dig.

Hvad er kropsterapi?

Betegnelsen kropsterapi dækker over en behandlings form, som i modsætning til traditionel psykoterapi tager udgangspunkt i kroppen og det fysiske udtryk. Hvor psykoterapi primært baserer sig på samtale og kognitive øvelser, vil kropsterapi gå i dybden med de ubevidste mekanismer, som låser kroppen fast i bestemte mønstre.

Filosofien bag kropsterapi er, at kroppen husker og lagrer alle vore oplevelser og traumer, og at disse kan forløses gennem fysiske øvelser i kombination med påvirkning af sindet gennem underbevidstheden.

Hvordan foregår kropsterapi?

Når du indgår i et behandlings forløb hos en kropsterapeut, vil du opleve en indføling med dit kropslige sprog såvel som med dine direkte udtalelser. Dette vil sige, at du bliver bedt om at mærke efter, når I sammen berører emner, som kan gøre ondt eller stikke dybt. Mærker du spændinger, måske direkte smerte, et sug i maven eller knytter du ubevidst hænderne?

Din kropsterapeut vil arbejde med din krop og du vil lære nogle bestemte åndedræts og afspændings øvelser, som kan hjælpe dig med at bearbejde dine problematikker på egen hånd. Du vil opnå en højere grad af krops bevidsthed og en helt ny forbindelse mellem dit fysiske og dit mentale selv. Og så vil du opleve erkendelse af sammenhængen mellem disse på størrelser på en måde, så du i fremtiden vil være mere opmærksom på hvornår de svære problematikker opstår.

Du kan finde en dygtig og veluddannet kropsterapeut i Aalborg på kroppsykoterapeut.dk – klik ind og læs mere om kropsterapeut og psykoterapeut Birgitte Jørgensen.

Flere Nyheder