Få hjælp til tandregulering

23 januar 2023
admin

Ortodonti og tandbøjler er en populær måde at korrigere skæve og skæve tænder på. Ortodonti er læren om og praksis med at flytte tænder ved hjælp af bøjler eller andre korrigerende anordninger.

Tandregulering fungerer ved at lægge et blidt, kontinuerligt pres på tænderne over en periode for at flytte dem til den ønskede position.

Hvordan foregår et tandregulerende behandlingsforløb?

Den ortodontiske behandlingsproces begynder typisk med en indledende konsultation med en ortodontister, efterfulgt af røntgenbilleder og aftryk af tænderne. Herefter vil ortodontisten udarbejde en personlig behandlingsplan og drøfte mulige muligheder for at tilpasse tænderne, f.eks. traditionelle metalbøjler, klare keramiske bøjler eller ClearCorrect.

Traditionelle metalbøjler består af bøjler, der er limet fast på hver tand med en tråd mellem dem; de arbejder for gradvist at flytte tænderne på plads over tid. Klare keramiske bøjler ligner i udseende almindelige metalbøjler, men har klare bøjler, der passer lettere ind i den naturlige tandfarve. Invisalign er et alternativ, der bruger en række specialfremstillede tandbøjler til gradvist at flytte tænderne på plads uden brug af bøjler eller ledninger; de er stort set usynlige, når de bæres.

image

Når der er truffet beslutning om en ortodontisk behandlingsplan, vil patienten blive udstyret med den valgte type bøjle, og der vil blive givet instruktioner om, hvor ofte de skal bære den, og hvilke specifikke aktiviteter der skal undgås, mens de bærer den (f.eks. kontaktsport). Behandlingen kan vare fra 12-24 måneder afhængigt af sagens kompleksitet og sværhedsgrad; når behandlingen er afsluttet, kan patienterne få en tandbøjle for at hjælpe med at bevare deres nye smil.

Hvorfor få rettet tænder?

Ortodontisk behandling handler ikke kun om æstetik; den kan også hjælpe med at korrigere problemer med biddet (malocclusion), som kan give problemer med at tygge eller tale korrekt, hvis de ikke behandles. Desuden kan en opretning af dine tænder være med til at reducere din risiko for tandproblemer som f.eks. tandkødssygdomme på grund af en bedre børsteeffektivitet, når dine tænder er rettet rigtigt ud.

Flere Nyheder