Fald til forud for besøget hos en tandtekniker

06 januar 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan næsten føle panikken brede sig, når ens tandlæge fortæller en, at man skal til en tandtekniker i Mariager.

Man ved ikke rigtigt, hvad dette betyder; hvad skal der ske? Gør det ondt? Vil det koste mange penge?

Man har vitterligt skræk for den slags, da man er bange for, det hvad det kommer til at indebære.

For en del af os andre kan det være svært at sætte sig ind i, men for at sammenligne det med højdeskræk, som de fleste af os kender til, om man har det eller ej, så kan det sammenlignes med, når kaptajnen kommer med nogle meddelelser, eller man mærker nogle rystelser i flyet.

Er man uden flyskræk, så er man næppe bange eller tager det ikke tungt, fordi man ved, man er i sikre hænder – men for dem med flyskræk, så kan det afstedkomme en panikangst, fordi man ikke har kontrol over situationen eller forstår den fuldt ud.

image

Du skal nok klare turen til tandteknikeren

Sådan kan det også være, når man kommer til tandtekniker, specielt hvis man ikke har prøvet det før, og man har brugt mange år på at affinde sig med, hvad en tandlæge er for en type, og at vedkommende vil det bedste for en; og nu skal man til at blive klog på et helt nyt aspekt af ens rædsel!

Det første besøg er i det tilfælde altid det værste, så hvis man kan, så kan man besøge klinikken forud, så man ved, hvordan den ser ud.

Så kan man nemlig hjemmefra visualisere, hvordan der ser ud og forberede sig på besøget.

Man skal gøre det til en afslappet oplevelse, hvor man selv er i kontrol, og man kan forstå lydene og ved, hvad der kommer til at ske.

På den måde kan man slappe af i skulderen og forberede sig til, hvad der skal ske.

Flere Nyheder