Find den rette brunch i København

22 september 2022
Astrid Pedersen

editorial

Snyd ikke dig selv eller din familie for en lækker brunch København

Befinder du dig i eller i nærheden af Danmarks skønne hovedstad – og står den på oplevelser hele weekenden?

Såvel Indre By som de hyggelige og stemningsfulde brokvarterer er historisk set hjemstan for nogle af de bedste restauranter og caféer når det handler om brunch og morgenmad. Gennem de seneste to årtier har hovedstaden set en kæmpe opblomstring inden for denne genre – og hvert år kommer der flere nye spisesteder til.

Brunch er gået hen og blevet så populært et fænomen blandt såvel københavnere som turister, at det godt kan være vanskeligt at skaffe et bord til brunch i København. Derfor handler det om at være tidligt ude – og at vide hvad man gerne vil have. I denne artikel kan du danne dig et overblik over hvad du kan forvente når du går på jagt efter morgenmad eller brunch i København.

Brunchbuffet’en – økonomisk og varieret

Den klassiske brunchbuffet har sit udspring i de velkendte morgenbuffet’er, som du finder på internationale hoteller verden over. Her sammensætter du selv dit måltid ud fra et udvalg af retter, som står placeret på en buffet.

Du vil typisk kune vælge imellem lune retter så som røræg, baked beans, brunchpølser, bacon, kyllingevinger og frikadeller, de konventionelle morgenmadsprodukter som for eksempel cornflakes, müsli og havregryn med mælk eller yogurt, og så selvfølgelig brød i en masse forskellige afskygninger.

brunch København

Til en brunchbuffet hører som regel drikkevarer ad libitum. Buffet’en er især et populært valg for børnefamilier, idet du kan spise alt hvad du orker – og hænge ud i restauranten lige så længe.

Brunchplatten – det traditionelle valg

Hvis du foretrækker at få din anretning serveret ved bordet, er der mange restauranter som tilbyder brunchplatter. Her vil du i reglen kunne vælge imellem en traditionel brunchplatte og så et vegetarisk eller vegansk alternativ samt mindre anretninger til de små. Fordelen ved en brunchplatte er at du her får et velafstemt måltid, som er sat sammen af kokken selv.

”Vælg selv”-brunch – det bedste fra begge verdener

Vil du gerne have medbestemmelse over sammensætningen af dit måltid, men ønsker du ikke at deltage i en brunchbuffet? Så er en ”vælg selv”brunch lige noget for dig. Her sammensætter du selv din brunchplatte ud fra et udvalg af retter, som står anført på et kort. Du vil som regel kunne vælge 3, 5 eller 7 retter fra et udvalg af mejeriprodukter, kød, fisk, grønt og sødt.

Flere Nyheder