Gå trygt til tandlæge i Horsens

20 juni 2022
Astrid Pedersen

editorial

Har du ondt i tænderne? Så er det om at komme af sted til tandlæge.

Få fikset tænderne hos din lokale tandlæge

Selv om du børster tænder hver dag, vil du stadig kunne risikere diverse lidelser og dårligdomme i tænder og tandkød – især hvis du ikke kommer til tandlægen en til to gange om året.

Ansatser til karies i form af syreskader kan skjule sig på steder som både er svære at se med det blotte øje og umulige at nå med tandbørsten. Det kan for eksempel være under tandkødets rand eller mellem tænderne. Fornemmer du smerter eller dunken i en tand eller i gummen, bør du hurtigst muligt opsøge en tandlæge.

Tandlæge

Det er nemlig tegn på at syreskaden har udviklet sig til et hul, som har eroderet tanden hele vejen ind til dennes nerve. Og skal tanden reddes, gælder det om at handle hurtigt.

Hvordan kan en tandlæge hjælpe mig af med tandpine?

Når du tropper op hos tandlægen med tandpine vil han eller hun først og fremmest tage stilling til behandlingens art. Denne vil i høj grad komme an på skadens omfang. I nogle tilfælde vil hullet kunne renses op, og dernæst lappes med en plast fyldning.

Er skaden meget omfattende, kan tanden slibes ned til en konisk spids, og en kunstig tandkrone monteres derpå. Og i de helt svære tilfælde vil tanden helt skulle fjernes og erstattes af et tandimplantat. En sådan behandling er både dyr og langtrukken.

Derfor kan det på det kraftigste anbefales at du i stedet aflægger din tandlæge en visit på årlig eller halvårlig basis. På den måde får han eller hun de bedste forudsætninger for at fange tilløb til diverse dårligdomme i tide. Og så slipper du både billigere og mere smertefrit.

Bestil tid hos Bering Hus Tandlægerne – din tandlæge i Horsens – på beringhus.dk.

Flere Nyheder