DEL
Graviditetstest –  hvornår kan du teste og hvilken type skal du vælge?

Hvis du har en mistanke om, at du er gravid, så kan du tage en graviditetstest og få et hurtigt svar i løbet af et par minutter. Det mest almindelige symptom på graviditet er, at din menstruation udebliver, men du kan også have andre symptomer som kvalme eller træthed.

Hvor tidligt kan du tage en graviditetstest?

Du kan tage en graviditetstest fra omkring det tidspunkt, hvor din menstruation udebliver. Hvis du er gravid, så vil kroppen begynde at danne hormonet HCG (Humant Chorion Gonadotropin), og du vil teste positivt, når du tager en graviditetstest. I nogle tilfælde er det muligt at tage en positiv graviditetstest allerede før det forventede tidspunkt for din menstruation. Du kan dog risikere, at graviditeten ikke bliver til noget og ender med en spontan abort, hvilket er tilfældet med ca. halvdelen af befrugtede æg. Du kan derfor blive utrolig glad for at tage en positiv graviditetstest og derefter blive enormt skuffet, når det befrugtede æg udstødes, og du får din menstruation. Det kan derfor anbefales at vente med at tage graviditetstesten til efter, at din menstruation er udeblevet.

Graviditetstest –  hvornår kan du teste og hvilken type skal du vælge

Hvilken type graviditetstest skal du vælge?

De graviditetstests, som kan købes på det danske marked, viser et rigtigt resultat med 99,9 % sikkerhed. Der findes flere typer af teste som eksempelvis en strimmel, en stav eller en digital graviditetstest. Strimlen er den billigste graviditetstest, mens graviditetsstaven er lidt dyrere. Begge modeller er gode at vælge, hvis du er økonomisk bevidst. Hvis du gerne vil have en graviditetstest af god kvalitet, som er nem at aflæse, så kan du med fordel vælge en Clearblue graviditetstest. Uanset hvilken type graviditetstest du vælger, så er det den samme måde, du tester på. Du tisser på yderspidsen af graviditetstesten, og så registrerer graviditetstesten, hvor meget HCG der er til stede. Svaret er ikke til at tage fejl af. Er testen positiv, så viser graviditetstesten to streger, og er testen negativ, så viser den kun én streg.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here