Hvad er parterapi, og hvorfor er det effektivt?

28 oktober 2022
Marck Munch

editorial

Hvordan forgår en parterapisession? 

Mange parterapi sessioner starter med, at terapeuten spørger ind til, hvordan parret er kommet i terapien. Det kan være, fordi de oplever problemer i parforholdet eller fordi de gerne vil have det bedre sammen. Parterapi har vist sig at være en effektiv behandlingsform for mange problemer i et parforhold. I denne artikel forklarer vi, hvad parterapi er, og hvorfor det er så effektivt.

Parterapi er en behandlingsform, der involverer to personer – typisk et par – der arbejder med en terapeut for at løse problemer i deres forhold. Dette kan være alt fra kommunikationsproblemer til svært ved at løse konflikter. I parterapi vil terapeuten hjælpe parret med at forstå og tackle deres problemer på en måde, der er effektiv for dem.

parterapi

Er det forskningsbaseret? 

En undersøgelse fra 2012 viste, at parterapi er effektivt for 95% af parrene, der deltager i behandlingen. Dette er fordi parterapi giver parrene mulighed for at tackle deres problemer direkte med en professionel, samtidig med at de lærer bedre kommunikations- og problemløsningsmetoder.

En anden undersøgelse fra 2009 viste, at parterapi er særligt effektiv for par, der oplever kommunikationsproblemer. I undersøgelsen blev par spurgt til deres meninger om parterapi før og efter de havde deltaget i behandlingen. Resultaterne viste, at der var en signifikant forbedring i parternes tilfredshed med deres kommunikation efter gennemført parterapi.

Hvorfor er det effektivt?

Parterapi kan være meget effektiv, fordi det giver parret mulighed for at lære hinanden bedre at kende på en dybere og mere personlig måde. I mange tilfælde er problemerne i et parforhold ikke kun overfladiske, men rejser sig fra dybereliggende problemer, som parret ikke er bevidste om. Parterapi kan hjælpe parret med at finde ud af disse dybereliggende problemer og lære at tackle dem på en effektiv måde.

Hvis du oplever problemer i dit parforhold, kan det være en god idé at kontakte en terapeut og tale om mulighederne for parterapi i Vanløse

Flere Nyheder