Hvad man kan lave af mad med nødder

19 januar 2020
Anders Lundtang Hansen
Hvad man kan lave af mad med nødder

Der findes utallige former af nødder derude i verden, og nogle gange kan man endda blive imponeret over, at man for eksempel kan have gået og betegnet noget som en frugt bare for at finde ud af, at det var en nød – og omvendt.

Men hvor skal man så gå hen, hvis man søger det største udvalg af nødder herhjemme?

Det skal man da gøre via det største online sortiment af nødder i Danmark, som du kan finde lige her!

Så er vi nået til, at du kan skaffe dig alle de nødder, som du har brug for, så skal vi til at se frem mod, hvad du skal bruge dem til.

Mange nødder kan jo spises som lækre snacks i sig selv på alt fra en varm sommerdag udenfor, til at man har dem lettere ristede og tilberedte på en bar.

Der skal nemlig ikke meget til at ændre smagsoplevelsen ved nødder, hvor man kan riste, stege og gøre meget andet ved dem, og sammensætningen af dem kan også betyde en hel del – se blot på det forskellige udvalg af blandede poser med nødder, man kan få nede i butikkerne!

Nogle nødder er spidse i smagen, nogle er lettere sure, mange er salte, men der skal ikke meget til at ændre smagsnuancerne i dem med krydderier, for generelt smager mange nødder i sig selv ikke af så meget specielt.

Men fordelen ved dette er da så også, at de kan indgå i mange forskellige retter, om det så skal være i hovedretter, salater eller dessert.

Specielt i sidstnævnte ser man mange typer af nødder brugt, hvor man kan bruge dem i alt fra is-desserter til kager, hvor de vil smage pragtfulgt i.

Man skal dog selvfølgelig huske at pille nødderne godt nok, så der ikke er skaller i maden, og så er der selvfølgelig også de mennesker, som ikke kan lide nødder, som man skal tage hensyn til.

Men specielt hvis nogle mennesker er allergisk overfor nødder, så skal man ikke servere nødder for dem, for sådan en allergisk reaktion kan virkelig blive grim og ubehagelig.

Rationeringen af nødderne i maden skal også tilpasses smagen, og det kan man heldigvis læse i opskrifter, hvordan man gør, og hvis der er nødder i salater eller is, så kan man altid skovle lidt udenom det, hvis man ikke ønsker det.

Men nødder i overtal kan også blive lidt for meget, for selvom nødder generelt er små og måske i sig selv ikke har så meget smag, så kan der godt være en del kalorier i en del nødder, hvorfor man skal passe på med ikke at spise for mange af dem.

Hvis man tror, at man kan leve på en kur, der hovedsageligt består af nødder, så kommer man til at tage fejl.

Alt skal gøres med mådehold, men hvis man forstår og evner at fordele og tilpasse nødderne i ens mad, så kan man ende med at lave nogle flotte resultater ud af det.

Det er bare med at prøve sig frem!

Flere Nyheder