Hvad skal du have til aftensmad? 3 bud på gode opskrift apps

20 december 2017
Camilla Skøtt
Hvad skal du have til aftensmad? 3 bud på gode opskrift apps

Står du hver eftermiddag og kigger ned i supermarkedets køledisk og tænker: Hvad skal vi have til aftensmad? Hvis svaret volder dig større kvaler, så var det måske en idé at kigge nærmere på disse 5 apps, der giver hurtig adgang til velsmagende retter, der er lette at lave.

 

Lagerfoto-id: 702401755

 

1) Karolines Køkken

Alle de klassiske opskrifter du kender fra barndommens køkken; fra boller i karry til stegt medister. Men også mere avanceret mad, fx thairetter eller indisk mad.

For at hjælpe dig lidt på vej, har app’en en funktion, der tillader dig at fylde ind med de ting, du bedst kan lidt. Det kan være oksekød, fisk, og peberfrugt eller hvad som helst, du måtte foretrække. Når du søger i app’en, vises de opskrifter, der matcher dine kriterier, først.

Vil du gøre det endnu lettere at vælge aftenens menu, så kan du indstille app’en til at sende forslag til aftensmad hver dag – eller endda sammensætte en ugentlig madplan.

2) For Resten

En app der er udviklet af Forbrugerrådet, så du nemmere kan få bugt med alle resterne i dit køleskab. Du kigger simpelthen på de råvarer, du har i køleskabet – og gerne dem der snart er for gamle – og så trykker du på den givne ingrediens i app’en. Herefter får du en række muligheder af retter med netop den ingrediens, og app’en foreslår desuden forskelligt tilbehør til.

Der er ikke et hav af retter at vælge imellem, men det er en super god på måde at komme det irriterende og miljøbelastende madspild til livs.

3) Simple Feast

En opskrift app der i den grad topper lækkerhedsskalaen. Den samler en række af de lækreste madopskrifter fra kendte profiler, fx Christian Bitz, Sif Orellana, Thomas Rode m. fl. – og så præsenteres de virkelig flot. 

Du kan vælge mellem forskellige kategorier som low carb, vegetar osv. eller du kan søge på forretter, snacks, hovedretter osv. og på den måde få inspiration til nærende aftensmad. App’en er på højde med en online kogebog, og opskrifterne er gennemtestet af de involverede kokke, så du får høj kvalitet for pengene.

 

Find inspiration blandt forbrugerne

Er du ikke så meget til de traditionelle apps, så finder du også en masse inspiration fra brugerne selv, fx på Instagram. Her kan du søge på de klassiske hashtags og blive inspireret af, hvad andre mennesker spiser til aftensmad rundt omkring i verden. Der er selvfølgelig den lille hage ved det, at du ikke altid får en decideret opskrift med i købet.

Flere Nyheder