Hvordan holder man sine tænder rene?

09 marts 2022
Steffen Petersen

editorial

Det er meget vigtigt at holde sine tænder rene hvis man vil undgå store regninger hos tandlægen, eller ja ender ud med ingen tænder. Derfor bør man pleje sine tænder meget nøje for at man undgår for store huller.

Men det kan være svært at gå til, hvis man ikke ved hvordan man skal pleje sine tænder, det kan vi heldigvis hjælpe med, så læs med i artiklen her hvis du ønsker at vide mere om at pleje sine tænder.

tandlæge Søborg

Børst tænder dagligt

Du bør børste dine tænder dagligt for at vedligeholde rene tænder. Det giver også en bedre mundhygiejne at rense sine tænder ofte. Du bør børste dine tænder 2 gange om dagen i 2 minutter ad gangen, det er det mest optimale at gå ud fra. Hvis du overskrider de 2 gange samt 2 minutter om dagen, så kan du risikere at du fjerner noget af de plak, som naturligt beskytter dine tænder, så lad være med at gøre det for meget heller. 

Brug tandtråd

Man bør benytte tandtråd flere gange om ugen, for at fjerne nogen af alle de overskydende rester som man har i mellem tænderne. Det kan være at man har meget tæt siddende tænder og derfor ophober der sig også mange flere rester mellem tænderne, hvis du har tæt siddende tænder, skal du være særligt opmærksom på dette. Men tandtråden er vejen frem.

Tag til halvårlig besøg hos din tandlæge

Det anbefales at man tager til sin tandlæge en gang hvert halve år for at få tjekket op på sine tænder, det er en god ide at få tjekket tænderne inden skaden forvolder sig til noget stort. Man spare faktisk ved at tage regelmæssigt til tandlægen, ved at hullerne ikke bliver for store.

Du kan henvende dig til din tandlæge meget nemt ved at ringe til dem, ellers kan du benytte linket her: https://www.xn--tandlgeteam-e9a.dk/.

Flere Nyheder