Kan amerikanske pandekager måle sig med de pandekager, vi plejer at lave?

08 juni 2021
Anders Lundtang Hansen

Vi danskere var for nogle år siden mest vant til de dessertpandekager, som man kom marmelade i, måske lidt sukker og eventuelt is alt efter, hvordan man kunne lide dem.

Så kom der en invasion fra det udenlandske køkken til, hvor man så kunne få madpandekager af forskellig oprindelse, hvor man proppede dem med indhold, som man godt kunne lide.

Pludselig var det så muligt at spise pandekager i løbet af hele dagen!

Og så kom de amerikanske pandekager, som man nok har set på TV og i film:

Det er den slags, som der er lavet virkelig tykke, og hvor man gerne stabler dem sammen på ens egen tallerken og øser dem til i sirup og spiser dem med kniv og gaffel i flere lag.

Det kan lyde lidt kvalmt umiddelbart, og der er da også forskellig på, hvordan man laver de “danske” dessertpandekager og så der amerikanske – men de kan gøres virkelig gode!

Det er et spørgsmål, om man lige er til amerikanske pandekager

De her amerikanske pandekager er også mest noget, som man spiser til morgenmad, mens dem, som vi kender bedst, er – qua navnet – nogle, som man spiser til dessert.

Og en dansker er måske ikke vant til at skulle spise sådan nogle kalorieholdige pandekager, som de amerikanske ofte er, selvom man kan lave dem forskelligt, for vi kan have svært ved bare det engelske morgenmadsbord.

Men hvis man nu er vokset op med de her amerikanske pandekager, så er det nok en helt anden sag og en tradition, som man helst ikke vil undvære.

For andre kan det jo se mærkeligt ud, at vi dansker spiser pandekager til dessert.

Men man kan jo prøve at spise amerikanske pandekager til morgenmad og så de velkendte til dessert og se, hvad man bedst kan lide – og eventuelt bytte rundt på, hvornår man spiser dem!

Flere Nyheder