Lav mad som en kok – er det dig?

05 august 2018
Anders Lundtang Hansen
Lav mad som en kok - er det dig?

Mad er væsentligt for alle mennesker. Vi kan ganske enkelt ikke leve uden det. Det er en fællesnævner for alle personer på denne planet.

Hvor der imidlertid er stor forskel, er evnerne til at lave mad. I vores moderne verden findes der heldigvis metoder til, at selv dem af os, der ikke ejer de store kokkererings-evner i et køkken, kan få noget at spise, da der blot kan være tale om at smøre lidt nem mad, tø noget op – eller ganske enkelt spise ude.

Så findes der de personer i den anden ende af spektret, der enten er naturtalenter eller bare ikke kan lade være med at begå sig i et køkken og eksperimentere sig frem til at lave udsøgte retter, og den type er måske uddannet kok, tænker de fleste af os.

Der er heller ikke noget, som kan samle familien og vennerne som en god middag, hvor man udveksler anekdoter, vender verdensituationen eller bare snakker om udvalget af råvarerne i maden.

Den evne tror vi, at de fleste mennesker godt kunne tænke sig at besidde: At samlet folket om maden og efterfølgende høre det famøse: “Tak for mad”, henvendt til en selv, fordi man stod bag værket.

Men hvad afholder os så fra at prøve kræfter med at blive gode til at lave mad? Vores påstand er, at det er perfektionismen og angsten for at præstere, da alle mennesker har en holdning til mad og bedømmer den fra første bid.

Men der findes heldigvis et forum for mad-elsker- og nørder, der bare bil mødes og snakke om, hvordan man laver maden og prøve sig frem. Stedet hedder GastroFun.

Her der ikke tale om et sted, hvor man skal følge udvalgte opskrifter slavisk. Nej, her mødes nybegyndere, amatører, men generelt madentusiaster under parolen at motivere hinanden til at lave mad, prøve sig frem, fejle og dele det hele med hinanden, så man kan blive bedre til at lave mad.

Flere Nyheder