Madtrends – 3 ting der hittede i 2017

20 december 2017
Camilla Skøtt
Madtrends - 3 ting der hittede i 2017

Madtrends har det med at sprede sig med lynets hast, men ikke alle tendenserne får så godt fast i danskerne, at de bliver en vanlig del af hverdagen. Vi har taget et kig tilbage på 2017 og fundet 3 trends, som både kokke, madentusiaster og almindelige danskere har taget til sig – og det er lækre sager.

 

Lagerfoto-id: 621832292

 

1. Fermentering

Fermentering slog for alvor igennem i starten af 2017, og i dag spiser vi kål, kimchi og andre fermenterede grøntsager som aldrig før.

Håndværket er ældgammelt og ordet “at fermentere” stammer fra latin og betyder “at bringe til gære”. Det er ikke et nyt virkemiddel i nutidige fødevarer, hvor blandt andet ost, yoghurt og alkohol udvikler deres smag og konsistens ved hjælp af fermentering. I gamle dage var det desuden almindeligt at også kål og grøntsager blev fermenteret, og det er altså den teknik, vi har taget til os igen i 2017.

2. Vegansk mad

En bølge, der længe har været undervejs, er vegansk mad, og i 2017 slog trenden for alvor igennem.

Afholdenhed fra kød, mejeriprodukter og æg er en metode til at få kroppen i balance, tabe vægt, få et sundere hjerte og leve længere. Er du ikke klar på at gå helhjertet ind i den veganske kost, kan du nøjes med at være deltidsveganer og sørge for væsentligt flere planter og grønt i din daglige kost.

3. Grøntsagschips

Den perfekte snack sneg sig ind i de danske køkkener i 2017; grøntsagschips. Decideret sunde er de jo ikke, da der stadig er både olie og salt indblandet, men de er et lækkert alternativ til chips og nødder.

Grøntsagschips er lette at lave selv, og du behøver ikke andet end grøntsager, rodfrugter eller kål samt olie og lidt salt. Er du ikke til den hjemmelavede løsning, så er tendensen blevet så stor, at du i dag også kan finde grøntsagssnacks i de fleste supermarkeder.

Flere Nyheder