Loading...
modermælkserstatning

Modermælkserstatning – guide til at vælge den rigtige til din baby

Modermælkserstatning - guide til at vælge den rigtige til din baby

Der kan være mange gode grunde til ikke at amme, og uanset hvad årsagen er, så vil du få brug for modermælkserstatning, hvis du står i situationen – og her er det rart med en grundlæggende viden om produktet, så du kan beslutte, hvilken erstatning der er den rigtige for dit barn.

 

Lagerfoto-id: 68637262

 

Vi har sammensat en lille guide, der måske kan gøre det lettere for dig at vælge, men det er vigtigt at huske, at det i sidste ende er en beslutning, der bedst tages i samråd med enten din læge eller din sundhedsplejerske.

Almindelig eller syrnet modermælkserstatning

De flestes fortrukne valg af modermælkserstatning er en ganske almindelig én af slagsen, og denne kan overordnet inddeles i to kategorier: syrnet og ikke-syrnet.

Ikke-syrnet – eller almindelig – modermælkserstatning er det primære valg hos danskerne, og hvis dit barn ikke lider af mavekneb, så er det i de fleste tilfælde også det bedste valg. Har barnet til gengæld svært ved at fordøje erstatningen, så kan syrnet modermælkserstatning være en fordel, da det syrlige element i erstatningen gør det lettere for maven at nedbryde mælken.

Pulvererstatning eller drikkeklar?

Har du brug for store mængder modermælkserstatning, så kan du med fordel vælge at købe produktet som pulver. Det gør de fleste da også, og det skyldes først og fremmest den store prisforskel. Næringsmæssigt er der ingen forskel på de to produkter, og du kan derfor vælge det, der passer bedst til dit barn og og din familie.

Vælg det rigtige nummer

Når du er nået frem til, hvilken form for modermælkserstatning du skal købe, så vil du opdage, at de forskellige mærker er nummereret med tal fra 1-3. Tallene angiver, hvilken aldersgruppe erstatningen henvender sig til, og det er vigtigt, at du vælger den rigtige. 

Selvom man som regel hverken kan smage eller se forskel på indholdet i de forskellige bøtter, så er der stor forskel på sammensætningen af næringsstofferne, og det betyder, at de er tilpasset det udviklingsstadie, den lille mave er på.