Øreakupunktur: Nåle i ørene

07 august 2020
Pia Nielsen

Du kender sikkert akupunktur – nåle forskellige steder i kroppen, som behandling som smerter, rygetrang, stress og så videre. Men kender du til øreakupunktur? Akupunktur i ørene er en effektiv behandlingsform, som er særlig velegnet mod ryge- eller sukkertrang, depression og angst. Find øreakupunktur i Korsør og bliv kvit med dine gener…

Hvad er øreakupunktur?

Som navnet afslører, foregår øreakupunktur i ørene. Det er nåle, der sættes på triggerpunkter i ørene. I stedet for den halve time, som du typisk skal have nålene siddende i, kan nåle i ørene blive siddende i længere tid. 

Fordelen ved øreakupunktur er, at du kan blive behandlet i længere tid ad gangen, fordi der i ørene er mange triggerpunkter. Disse triggerpunkter fungerer ligesom med zoneterapi på fødderne, hvor stimulering af bestemte punkter, kan hjælpe på balancen i kroppen. 

Hvis du vælger den form for øreakupunktur, hvor nålen bliver siddende i flere døgn, får du naturligvis ikke en lang nål i ørene som ved traditionel akupunktur. Langtidsnåle ved øreakupunktur ligner små tegnestifter med et fladt hoved og en kort nål. Nålene ligner på den måde blot en form for piercing i ørene. 

Hvem får øreakupunktur i Korsør?

Alle kan få øreakupunktur – både voksne og børn. Har du aldrig prøvet nogen form for akupunktur før, vil behandleren ofte afprøve forsigtig, da øreakupunktur kan virke meget kraftigt på nogle mennesker. 

Når du booker tid til øreakupunktur, indledes besøget ofte med en snak om, hvilke problemer du har i det daglige. Du vil som regel få en lang række spørgsmål af behandleren omkring din sundhedstilstand, omkring dine problemer, og om du har prøvet akupunktur tidligere. 

Efter snakken bliver du bedt om at lægge eller sætte dig godt til rette. Behandleren finder sterile engangsnåle frem, som bliver sat ind, og du skal derefter blot slappe af en halv times tid med nålene i. Det er det – og effekten er utrolig!

Flere Nyheder