Rygestopprodukter på markedet

20 december 2017
Camilla Skøtt
Rygestopprodukter på markedet

Undersøgelser viser, at den mest effektive vej mod et varigt rygestop er, når rygestopkurser kombineres med nikotinerstatning i form af håndkøbs- eller receptpligtig medicin. Men hvilke rygestopprodukter findes der egentlig på markedet? Vi har lavet en lille liste til dig, der ønsker at blive røgfri, så du kan forberede dig på dit rygestop på bedste vis.

 

Lagerfoto-id: 173833898

 

Nikotinplaster

Et af de mest almindelige rygestopprodukter er nikotinplasteret. Plasteret sættes på et ubehåret, ubeskadiget og rent område på kroppen, fx hoften eller overarmen, og her skal det sidde i ca. 16 timer. De fleste sætter det på om morgenen og fjerner det om aftenen inden sengetid.

Din dosis afhænger af din nikotinafhængighed, ligesom det er individuelt, hvor længe du har brug for plasteret.

Sugetabletter med nikotin

Hvis du har brug for et produkt, du kan anvende, hver gang rygetrangen opstår, så er nikotinsugetabletter et godt bud. Her tager du en tablet, når rygetrangen melder sig, og de må hverken tygges eller synkes. 

Dosis afhænger af din nikotinafhængighed, men du kan søge rådgivning på dit apotek.

Næsespray med nikotin

Nikotinnæsespray er også en mulighed, når det kommer til at kvitte smøgerne for altid. Her puster du én gang i hvert næsebor, når trangen til at ryge melder sig. Den sædvanlige dosis foreskriver, at du skal puste minimum 8 gange om dagen, mens du maksimalt må puste 40 gange – og du må ikke bruge næsespray i mere end 6 måneder.

Mundspray med nikotin

Er du ikke vild med næsespray, så fås sprayvarianten også som mundspray. Her puster du 1-2 gange ind i munden, når rygetrangen opstår. Et fleksibelt produkt, der kan anvendes når som helst og hvor som helst – dog maks 4 pust i timen og 64 pust pr. døgn.

Nikotintyggegummi

Et populært produkt som mange rygestoppere anvender. Nikotintyggegummiet afgiver nikotin, når du tygger, og udover at mindske trangen efter nikotin, beskæftiger det munden – om end det er på en anden måde, end du er vant til fra cigaretterne.

Flere Nyheder