Loading...
høreværn

Sådan sætter du et høreværn korrekt

Sådan sætter du et høreværn korrekt

For nogle kan det virke indlysende, hvordan man sætter et høreværn på – ikke ørepropper, men et høreværn – når man har brug for sådan et, men det kan alligevel være på sin plads at forklare det grundigt. Det er trods alt din hørelse, det afhænger af.

Du skulle helst ikke få høreskader af hverkende midlertidig eller permanent art, eller du ligefrem mister hørelsen, fordi du bruger dit høreværn forkert.

For det første skal du vælge dig et høreværn, som der passer til dig og den opgave, du skal bruge det til. Hvis vi tager udgangspunkt med et høreværn i København til brug, så kan det være til mange forskellige ting.

Man kan arbejde på en støjende arbejdsplads, hvorfor man skal beskytte hørelsen med et meget effektivt høreværn. 

På sådan en arbejdsplads findes der måske foreskrifter for, hvilket specifikt høreværn man skal bruge, så her er der ikke så meget at rafle om. Det skal omkrandse ørerne uden at trykke på dem for hårdt, men det skal stadig ikke sidde for løst.

Remmen skal være over hovedet på en hverken bag ved en eller foran en. Ofte kan den denne rem spændes til, så værnet passer omkring dit hoved.

I dette høreværn har man så måske et kommunikationssystem, så man kan komme i kontakt med de andre medarbejdere, uden at man behøver at råbe forgæves efter dem eller skal forstyrre dem ved at prikke til dem midt i arbejdet.

Desuden kan man nogle gange høre radio med sådan et høreværn – pas atter på med ikke at skrue for højt op.

Til koncerter i København og andre steder kan det også være smart med et høreværn, specielt til de små størrelser, fordi de skal vænnes til de høje toner.

Her kan man så anskaffe sig nogle, der lukker de mest støjende elementer ude, men som sørger for, at man stadig kan høre detaljerne i musikken.