Sandheden om grøn te – derfor er det så sundt

20 december 2017
Michelle Løhde Nielsen
Sandheden om grøn te - derfor er det så sundt

Grøn te er en skøn drik, der igennem tiderne er blevet sat i forbindelse med en lang række positive effekter i forhold til helbredet. Men hvad er de positive helbredseffekter? Vi har lavet en lille guide, så du kan blive meget klogere på, hvorfor du bør drikke grøn te. 

Billed ID: 251566309

Derfor skal du drikke grøn te – 5 gode grunde 

1. Grøn te i forhold til kræft

Forskning tyder på, at indholdsstofferne i grøn te kan have en kræfthæmmende effekt ved blandt andet at stoppe væksten af kræftcellerne samtidig med, at det også kan virke forebyggende i forhold til en række kræftformer – blandt andet prostatakræft.

2. Højt indhold af polyfenoler

Grøn te har et højt indhold af polyfenoler, der virker som antioxidanter. Det er især de polyfenoler, der hedder katekiner, der skulle have en lang række gavnlige effekter i vores kroppe. De går blandt andet ind og beskytter kroppen mod frie radikaler, som ødelægger cellerne i kroppen. Det er især epigallokatekin-3-gallat (EGCG), som er den mest kendte i grøn te. 

3. Beskytter mod slidgigt

Mange undersøgelser har vist, at EGCG kan gå ind og virke anti-inflammatorisk og dermed beskytte ledbrusken mod yderligere skade ved slidgigt.

4. Naturlige antihistaminer 

En anden fordel ved grøn te er, at det indeholder naturlige antihistaminer, der kan gå ind og modvirke hævelse eller anden irritation, som en følge af allergi.

5. En god kilde til fluor

Blandt de mange gode ting i grøn te er der også fluor, som går ind og styrker tandemaljen og forebygger huller i tænderne. Derudover misfarver grøn te heller ikke tænderne i ligeså høj grad som eksempelvis sort te og kaffe.

Der er derfor mange gode grunde til at kaste sig over den grønne te med det høje indhold af sunde stoffer, der er godt for mange aspekter af dit helbred. Drik det varmt som en helt klassisk kop te eller lav det i stedet til iste med en masse isterninger, mynte og citron. 

Flere Nyheder