Skal det være en grov eller mere hvid pizzadej?

11 november 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

De fleste pizzaer har den samme dejtype, når man køber dem enten hos et pizzeria, i et supermarked eller på frost.

Hvis man gør lidt mere ud af den dej, så er det fordi, man laver den som en ekstra tyk bund, og ellers kan man lave en udgave, hvor man fylder kanten med noget indhold, så kanten ser ekstra tyk ud, fordi der er noget i den.

Men man ser sjældent på, om man kan lave dejen lidt anderledes, end hvad man er vant til, som man for eksempel ser det med brønd, sandwichbrød, boller og meget andet.

Her har der længe været en mulighed for at købe den slags i grovere versioner, eller man kan vælge den mere klassiske hvide variant.

De kloge eksperter vil nok sige, at man altid skal væge det grove alternativ, men man skal jo også have lidt variation.

Så det kunne være, det skulle være noget, man også indførte med ens pizzadej.

image

Lav din pizzadej i den udgave, som du kan lide den

Det er sjældent, at man får det valg på et pizzeria, selvom det er ved at vinde frem, så der kan nogle gange ikke være andet for, end at man laver ens egen pizzadej.

Når man laver pizza selv, så plejer de fleste at købe dejen færdig, men her er variationerne mere i størrelsen, end hvordan de er lavet.

Så når man alligevel har sat sig for, at man vil lave ens egen pizza, så kan man jo lige så godt lave den helt fra bunden.

Så bestemmer man nemlig selv, hvordan dejen skal være, og på den måde kan man sammensætte dejen med det fyld, som man elsker.

Således kan man vitterligt sige, at man har lavet hele pizzaen selv og ikke snydt nogle steder, for det er virkelig ikke så svært at lave sådan en pizzadej.

Flere Nyheder