Spis rigtigt til daglig med hjælp fra en kostvejleder

20 oktober 2019
Astrid Pedersen
Spis rigtigt til daglig med hjælp fra en kostvejleder

Står du for en større livsstils ændring? Er du klar over, at din daglige kost sammensætning måske ikke just imødekommer de almindelige kriterier for sund mad – eller spiser du slet og ret for meget junk food? Har du et ønske om at tabe dig, få en pænere hud, eller mere energi i hverdagen? Eller lider du af eksempelvis hormonelt betingede dårligdomme, autoimmune sygdomme, gigt, diabetes eller for højt kolesterol tal?

Så vil du med stor sikkerhed have glæde af et møde med en kostvejleder, som kan hjælpe dig med at tilrettelægge en hensigtsmæssig kostplan.

Hvad kan jeg opnå ved kostvejledning?

Vi ved alle sammen, at det er en god idé at spise mange grøntsager, og en dårlig idé at spise alt for meget forarbejdet mad. Men en sund og varieret kost skal sammensættes på en måde, så de vigtige og essentielle nærings stoffer i fødevarerne supplerer hinanden.

Mange vitaminer og mineraler forstærker gensidigt hinandens virkninger og letter optagelsen af hverandre. Dette gælder for eksempel kalcium og D vitamin, hvilket efterhånden er almindeligt kendt. En vel sammensat kostplan tager hensyn til disse afhængigheder, og tager samtidig udgangspunkt i eventuelle ubalancer og diskrepanser i dit eget system.

En dygtig og kompetent kostvejleder vil sørge for at undersøge dig og din krop grundigt forud for opsættelsen af en kostplan, for netop at identificere vitamin eller mineral mangel eller andre konsekvenser af fejl ernæring, som måtte optræde. Du vil få en kostplan, som kan hjælpe dig et godt stykke på vejen, samt vejledning i hvorledes du selv i fremtiden sammensætter din daglige kost, således at du kan nå dit mål.

Find den rette kostvejleder, når du ønsker at ændre dit liv gennem kosten

Du kan med fordel henvende dig til Frede Damgaard, som siden 1974 har arbejdet med kostvejledning og rådgivning omkring menneskelig ernæring. Læs mere på frededamgaard.dk

Flere Nyheder