Spis som stenaldermennesket med Palæo
Palæo kost er også kendt som stenalderkost, og dette skyldes, at diæten – der for mange faktisk er en livsstil – består udelukkende af fødeemner, som menneskets kost bestod af i den palæotiske tid. Udgangspunket for palæobølgen er videnskabeligt. Loren Cordain er grundlæggeren af bølgen i den forstand, at hans forskning klarlagde, hvad mennesket i den palæotiske tid indtog, og tanken bag Palæo er, at vores kroppe er designede til netop denne type kost. Kroppen er hermed ikke egnet til at omsætte mange af de fødevarer, som vi i dag indtager.
Hvad må jeg så spise?
Bag dit eget Palæobrød
Da man på Palæokost helt undgår kornprodukter, kan det være en rigtig god idé at finde et godt alternativ til fødevarer som eksempelvis almindeligt brød og rugbrød, som mange vil komme til at savne i deres kost. Palæobrød (eller stenalderbrød) er i den forbindelse blevet vældig populært. Du kan selv bage palæobrød med nødder, frø og kerner. Til at holde sammen på disse ingredienser benyttes udelukkende æg og olie, og så puttes der ligeledes salt i blandingen. Brødet bages i en time ved 160 grader, og det bliver dejligt saftigt og smagsfyldt.