Stress behandling i Randers? Find din terapeut online

25 januar 2020
Astrid Pedersen
Stress behandling i Randers? Find din terapeut online

Når vi taler om stress, er det vigtigt at skelne imellem akut stress og så kronisk, langvarig stress. Den akutte stress, som har et objekt – for eksempel en fremlæggelse eller en eksamen – behøver ikke at være farlig. Nogen gange kan denne form for stress faktisk være gavnlig, idet den skærper vore sanser og dermed forstærker vores perceptions evner. Stress, som rammer lige før en toppræstation, kan også forbedre ydeevnen, så vi performer bedre. Og på den måde kan det lade sig gøre at få noget positivt ud af stress.

Er stress farligt?

Stress bliver farligt, når det går hen og bliver en permanent tilstand. Når stress hele tiden hænger som en sort sky over hovedet på dig, og du ikke kan slippe væk fra hverken selve stressen eller den situation, som afføder stress. Det kan for eksempel være et dårligt arbejds miljø, belastende familie forhold, eller måske en generel livs situation – for eksempel arbejdsløshed – som du ikke kan se nogen vej ud af.

Hvis permanent stress får lov at påvirke dit sind og din krop igennem en længere periode, fører det til en permanent inflammations tilstand i dine indre organer, hvilket lægger en enorm belastning på hele dit system. Din krop er simpelt hen ikke indrettet til at køre i højeste gear konstant. Og en af de uheldige effekter ved hele tiden at køre på pumperne er, at det er virkelig svært at koble ud, så krop og hjerne får en pause fra stress.

Det er dog vigtigt, at du lærer teknikker til netop at sige fra og give plads til afspænding, så dit parasympatiske nerve system kan få et ben til jorden. Det er nemlig den eneste måde, hvorpå du kan genskabe balancen i dit system, og således ikke ende med alvorlige skader.

Bestil tid til din stress behandling i Randers på larsroedandersen-psykoterapi.dk

Flere Nyheder