Sund og lækker asiatisk mad til hverdag

20 december 2017
Astrid Pedersen
Sund og lækker asiatisk mad til hverdag

Foretrækker du måltider, som er lette, varierede, og som indeholder masser af gode råvarer i form af sprøde grøntsager, magert kød, og spændende krydderier? Og er du vil med mad, som ikke tager en krig at tilberede, og som det kræver et virkeligt stort talent at ødelægge under kokkereringen?

Så bør du prøve asiatisk mad. Det er nemt, lækkert og let – du bliver bare ikke tung i maven af en omgang phad thai, som du bliver af en mørbradgryde. Asiatisk mad er også langt sundere end de tunge, danske retter med opbagte sovse, som indeholder store mængder fløde og mel. Og det tager ikke længere tid at smække en lækker nudelret sammen, end det gør at tilberede en grydesteg med sovs og kartofler.

I det følgende kan du få lidt inspiration til asiatisk mad, du selv kan lave – nemt og hurtigt.

Lagerfoto-id: 366360143

Pad Thai

Dette er nok indbegrebet af nemt, asiatisk mad, som du selv kan lave, uanset dit køkkens størrelse. Hvis du ikke har en wok, kan du evt. anvende en sauterpande eller en kasserolle.

Ingredienser

Ca 400 g nudler

3 spsk olie

1 spsk finthakket ingefær

1 spsk finthakket hvidløg

1 spsk finthakket rød chili

2 kyllingebryst fileter i strimler

2 æg

4 forårsløg, hakket

100g edamamebønner

Evt. bønnespirer

Sauce

3 spsk fiskesauce

2 spsk hoisinsauce

Saften af 1 limefrugt

Som ekstra tilbehør kan du anvende usaltede peanuts eller cashew nødder. Tilsæt koriander efter smag, eller servér evt. ved siden af som drys. Ikke alle bryder sig om smagen af koriander.

Det er smartest at starte med at lave saucen, da grøntsagerne skal lynsteges – ikke stå og simre. Asiatisk mad er ikke slow food i dén forstand. Af samme grund skal din wok eller sauterpande være rigtig varm, inden du smider grøntsagerne på. Ellers bliver de bløde, og mister deres sprødhed.

Æggene skal først tilsættes, når nudlerne har ligget på panden længe nok til, at den har genvundet sin høje temperatur.

Pad Thai kan, som megen anden asiatisk mad, varieres i det uendelige. I stedet for kylling kan du for eksempel anvende tofu, oksekød, svinekød eller rejer.

Asiatisk mad – et sundt alternativ

Som nævnt er asiatisk mad fyldt med sunde, friske grøntsager, som giver et godt tilskud til vitamin- og mineral balancen i kroppen – og samtidig vil krydderier som ingefær, chili og hvidløg give dit immunsystem og generelle cirkulation en godt boost. Måske finder du i begyndelsen at asiatisk mad er lidt for stærkt og krydret efter din smag, men det er et spørgsmål om tilvænning – og din krop vil takke dig for det.

God fornøjelse med dit asiatiske mad-eventyr!

Flere Nyheder