Trænger du til psykologisk rådgivning?

03 februar 2021
Lykke Holzmann Søby

Psykologisk rådgivning er en mulighed for at modtage støtte og opleve vækst i udfordrende tider i livet. Psykologisk rådgivning kan hjælpe en med at håndtere mange personlige emner i livet som vrede, depression, angst, stofmisbrug, ægteskabsproblemer og udfordringer i parforhold, forældreproblemer, skoleproblemer, karriereændringer osv.

En længere proces

Psykologisk rådgivning (undertiden kaldet psykoterapi, samtaleterapi eller behandling) er en proces, hvor klienter arbejder sammen med en uddannet psykolog eller psykoanalytiker i et sikkert og fortroligt miljø. Rådgivning giver enkeltpersoner mulighed for at udforske deres følelser, overbevisninger og adfærd, arbejde gennem udfordrende eller indflydelsesrige minder, identificere aspekter af deres liv, som de gerne vil ændre, bedre forstå sig selv og andre, sætte personlige mål og arbejde hen imod den ønskede ændring.

Hvad bekymrer dig?

Psykologisk rådgivning i Ringsted har fokus på individets umiddelbare eller nærmeste fremtidige bekymringer. Individuel rådgivning kan omfatte karriererådgivning og -planlægning, sorg efter at have mistet en pårørende eller småproblemer på et job, før det udvikler sig og bliver store problemer. Individuel rådgivning er en en-til-en diskussion mellem rådgiveren og klienten, som er den person, der søger behandling. De to danner en alliance, et forhold eller et bånd, der muliggør tillid og personlig vækst.

Hvordan bestemmes behandlingsmål, hyppighed og varighed?

Generelt er målet med psykoterapi at tale gennem mentale sundhedsmæssige bekymringer og hjælpe klienter med at helbrede, vokse og bevæge sig mod mere produktive, psykologisk sunde liv. God terapi er klientstyret, og specifikke mål for terapi bestemmes af dig og din psykolog eller psykoterapeut.

Individuelle psykoterapisessioner varer typisk mellem 45 og 50 minutter. Hyppigheden og varigheden af ​​behandlingen afhænger i høj grad af dine behov, behandlingsmål og fremskridt. Mange bekymringer løses let med kortvarig terapi, og andre kroniske eller mere komplekse bekymringer kræver langsigtet engagement, før forbedring realiseres.

Færre tilbagefald

Forskning har vist, at psykoterapi resulterer i færre tilbagefald af almindelige tilstande som moderat depression og angst, og at de positive virkninger af god terapi strækker sig langt ud over behandling. Faktisk rapporterer mange klienter forbedrede forhold længe efter behandlingen.

Flere Nyheder