Velsmagende, gammeldags pandekager – når desserten skal være nem og billig

27 august 2018
Astrid Pedersen
Velsmagende, gammeldags pandekager - når desserten skal være nem og billig

Har du lyst til at forkæle kæresten med en rigtig god gammeldags omgang morgenmad på sengen ved særlige lejligheder? Mangler du en idé til den hurtige og nemme dessert ved familiefesten? Skal du holde børnefødselsdag – og skal menuen gå rent ind hos såvel fødselar som de mange, små gæster? Så kan du med fordel vælge at bage en ordentlig portion gode gammeldags pandekager.

Pandekager – nemt, hurtigt, og utroligt lækkert

Pandekager er et sikkert hit blandt børn i alle aldre. Der er mange enkle retter, som både er nemme og billige at lave, kan varieres i det uendelige, og samtidig er velsmagende og lækre. Pandekager er én af dem. Pandekager findes i flere forskellige varianter over hele verden – fra de mexikanske burritos over de tyske Pfahnkuchen til etiopiske injera, og altså også de danske pandekager, som typisk er sødet med sukker og vanilje, og fortrinsvis bruges som dessert. Det er virkelig nemt at lave pandekager. Dette er den helt store fordel ved pandekager, for det betyder, at dine børn kan lære at lave dem forholdsvis hurtigt. Således kan de deltage i tilberedning af fest-retten til fødselsdagen – den næste store fordel ved pandekager er nemlig, at de absolut ikke tager skade af at blive bagt dagen i forvejen, og få lov at stå og trække i køleskabet til næste dag. På den måde kan du have lidt kvalitets tid med dit barn i køkkenet, samtidig med at madlavningen overstås.

Billig dessert med gammeldags pandekager

Dertil kommer, at pandekager er særdeles billige at fremstille. Du skal blot bruge mel, æg, sukker, salt, mælk og smør – ingredienser, som hører til i den billige ende, og som kan købes i langt de fleste almindelige og velassorterede supermarkeder. Til fremstilling skal du blot bruge en skål og en røreske, samt en helt almindelig stegepande og en spatel. Og når pandekagerne skal varmes op igen, stiller du dem simpelthen i ovnen på lav varme under et stykke sølvpapir.

Pandekager med flere muligheder for anvendelse

Slutteligt skal det nævnes, at du ikke behøver at bruge pandekager som dessert. De lækre, bløde pandekager kan nemlig sagtens bruges som tilbehør til for eksempel kødsovs i hverdagen. Fyldte pandekager er mindst lige så lækkert som spaghetti med kødsovs. Når du laver pandekager til fyldte pandekager, skal du udelade sukker og vanilje, da disse pandekager ikke skal være søde. Og du kan med fordel erstatte almindelig mælk med kærnemælk, for ekstra smag.

Se den fulde opskrift på pandekager på dk-kogebogen.dk

Flere Nyheder